Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Els Pressupostos Participatius pas a pas

El projecte ha estat pioner a Sant Quirze i ha comptat amb una elevada participació


Els Pressupostos Participatius pas a pas

El ple del mes d’abril va aprovar el cronograma per a la realització del procés de participació per decidir el destí de 200.000 euros d’inversió dels pressupostos de 2017. S’entén que és inversió “l’adquisició de béns nous i que la seva vida útil sigui major a un any”. En aquesta definició podem encabir-hi projectes de tots els àmbits, des de millores d’espais públics, mobilitari urbà, programes informàtics, arbrat per a zones verdes, nous equipaments o millora dels existents, etc.

Comissió de Garanties
A partir d’aquí, l’Ajuntament va establir un calendari. El mes de maig es van iniciar les sessions informatives del projecte a la ciutadania, i es va crear una Comissió de seguiment i garanties, integrada per ciutadania i tècnics municipals.
La Comissió de Garanties es va constituir com a òrgan de participació, l’objectiu del qual és el seguiment del projecte per garantir el seu correcte desenvolupament. Tanmateix, la Comissió neix amb caràcter pedagògic, ja que una de les seves principals funcions és la de facilitar la informació necessària als seus components perquè assoleixin un coneixement ampli del projecte.
Recollida de propostes
Durant el mes de juny, concretament del 8 de juny al 4 de juliol, es van recollir les propostes ciutadanes de manera presencial i en línia. El 8 de juny es va organitzar una sessió oberta per explicar la presentació de propostes. De fet, molts dels participants ja van presentar mitjançant una butlleta algunes idees. L’Ajuntament va disposar una urna mòbil que va visitar diversos espais per recollir més propostes: escoles, centres cívics, el Parc de les Morisques, etc. Unes taules territorials que van donar a conèixer el procés arreu.
Validació de projectes
Durant el mes de juliol es van validar les 87 propostes recollides. Els tècnics de l’Ajuntament van realitzar aquesta selecció, tenint en compte la seva viabilitat. A partir d’aquí, es van exposar públicament al web http://consultes.santquirzevalles.cat i en diferents punts del municipi. També es van poder conèixer en format exposició durant la Festa Major al Parc de les Morisques, i seguidament a la Biblioteca Municipal. També han estat exposades a la darrera edició de la Mostra d’Entitats. Actualment, es poden veure de nou a la Biblioteca.