Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

L’Ajuntament organitza diverses activitats per al 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

La programació se centra en la projecció d’un curtmetratge i diverses xerrades per part de professionals


L’Ajuntament organitza diverses activitats per al 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’Ajuntament de Sant Quirze se suma a aquesta jornada amb l’objectiu de donar suport a les persones que pateixen aquesta malaltia, i, molt especialment, als seus cuidadors. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Salut, s’han organitzat diverses activitats que tindran lloc a partir de les 18 hores a La Patronal. D’una banda, es projectarà el documental “19:15. L’actuació més difícil”. Es tracta d’una proposta rodada parcialment a Sant Quirze del Vallès i guanyadora del V Premi Solé Tura 2014. La dirigeix Santi García, amb la idea original d’Adrià Giménez i el guió de la Montserrat Avellaneda. García i Avellaneda són veïns de Sant Quirze. La interpretació va a càrrec de Cesc Serrat i de la protagonista de la història, Marta Ribas, una dona que va patir aquesta malaltia i que gràcies a la idea original del seu familiar, Adrià Giménez, ara se la pot recordar amb tendresa i emoció.

Un altre de les iniciatives que s’organitzaran amb motiu d’aquesta jornada és la xerrada “Acompanya’m, no sé on sóc”, a càrrec del cap assistencial de medicina de l’EAP de Sant Quirze, Francisco Dugo, i de la neuropsicòloga i directora assistencial de l’AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia), Anna Morera.
A continuació, tindrà lloc una xerrada sobre “Innovació en teràpies d’estimulació cognitiva amb gossos”, per part de l’Associació Alperroverde. A continuació, hi haurà una taula rodona-debat amb tots els assistents a aquesta sessió.
 
Més detalls, a l'agenda municipal.