Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament retira tortugues del llac del Parc de les Morisques

Les espècies exòtiques alteren el medi natural i la fauna autòctona


L’Ajuntament retira tortugues del llac del Parc de les Morisques

El servei municipal de Medi Ambient ha realitzat una nova actuació de retirada de fauna exòtica invasora a la font ornamental del Parc de les Morisques. El resultat ha estat la captura de dos exemplars grans de tortuga de Florida (Trachemys scripta), que es calcula que tenien una edat de 8 anys aproximadament. La captura la va realitzar el personal de l’associació Galanthus, especialista en recuperació d’hàbitats alterats per espècies exòtiques.

 
Donat que durant la passada primavera ja s’havia buidat i netejat la font i no s’havia trobat cap exemplar, es creu que és molt probable que aquestes tortugues hagin estat alliberades durant l’estiu. Per tant, es recorda la necessitat de no alliberar mai exemplars de fauna exòtica al medi urbà ni al medi natural ja que aquestes espècies són més fortes i agressives que les de la nostra fauna autòctona. Això provoca que competeixin i s’alteri el medi natural.  
L’espècie de tortuga capturada està inclosa al Real Decreto 630/2013 d'Espècies exòtiques invasores. Això significa que aquests animals s'han de sacrificar, no es poden donar en adopció ni, per descomptat, tornar-los a alliberar.