Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran

Del 26 de setembre a l'1 d'octubre l'Ajuntament organitza activitats perquè les diferents generacions comparteixin moments


Nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran

L’Ajuntament celebra una nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran, del 26 de setembre a l’1 d’octubre. Durant sis dies s’organitzaran diverses activitats culturals, lúdiques i esportives orientades a tots els publics, de manera que les diferents generacions comparteixin moments d’oci i també de reflexió. El Casal d’Avis serà l’escenari on es desenvoluparan totes les activitats, excepte les Resiolimpíades que es duran a terme al gimnàs de l’IES Sant Quirze.

La inauguració de la Setmana tindrà lloc dilluns 26 a les 19 hores, amb un concert de cant líric a càrrec del tenor Sergi Bellver, la soprano Carmen Rivera-Torres i l'acompanyament al piano de Xavier Romeu.
Tornen les Resiolimpíades
Un dels actes centrals de la setmana seran les Resiolimpíades, que van estrenar-se l’any passat i que, donada la seva bona acollida, repeteixen edició. El Gimnàs de l’Institut Sant Quirze acollirà dissabte d’11 a 13.30 h. aquesta activitat, en què usuaris i usuàries dels centres residencials del municipi realitzen una sèrie de proves estimulatives, físiques i sensorials. Després de setmanes d’entrenament, els participants posaran de manifest les seves actituds. Una experiència molt ben valorada tant pels protagonistes com pels cuidadors, membres de les residències i familiars i amics. Hi col•laboren les residències Llar d’Avis, Assís, Verge del Carme, Casal d’Avis i Creu Roja.
En l'edició anterior la guanyadora va ser la Residència Verge del Carme de Les Fonts; imatge que acompanya aquesta notícia.
Homenatge a les persones nonagenàries i centenàries
També repetirà edició el tradicional homenatge a les persones nonagenàries i centenàries del municipi. Serà divendres a les 13 hores. Un acte molt emotiu en què, homenatjats i família reconeixen unes trajectòries vitals molt longeves. 
Música i espectacles
Diferents propostes d’espectacles, tant musicals com de diversos àmbits, ompliran el Casal d’Avis durant la majoria de jornades. Els Amics de la Música participaran dimarts en la projecció de l’actuació en directe del violinista i showman  André Rieu i el seu “Rosas del Sur”. Serà a les 17.30 h. A continuació, el Mag Martín pujarà a l’escenari amb les “Grans il•lusions”. Dijous la Mayte Carreras, amb la col•laboració de Nuevos Pasos, oferirà el monòleg “La tieta… i jo” a les 19 h. Divendres, en Pep portarà el ball i la música en directe.
Finalment, no faltaran a la cita les havaneres amb “Els nois a l’Eixida” dissabte a les 18h.
Altres activitats
La Setmana Cultural també acollirà espais per a la reflexió, com la conferència a càrrec d’Albert Beorlegui sota el nom “Grans dames de Hollywood”. Una activitat que compta amb la col•laboració de l’Aula d’Extensió Universitària i que començarà a les 18 hores.  També forma part del programa el taller “Tasta’m i coneix el Comerç Just”, a càrrec de la Fundació Grup Tercer, que tindrà lloc dijous a les 18h.