Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Vallès Occidental denuncia que les companyies elèctriques i de gas no es comprometen amb la pobresa energètica

El darrer Consell d’alcaldes i alcaldesses ha debatut també la gestió dels serveis públics, l'ocupació i les beques menjador


El Vallès Occidental denuncia que les companyies elèctriques i de gas no es comprometen amb la pobresa energètica

La sessió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, reunida ahir, va prendre alguns acords en l’àmbit de la pobresa energètica i la gestió dels serveis públics a l’administració local. L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, va assistir a la sessió, aprovant, juntament amb la resta dels representants municipals, l’inici dels procediments sancionadors a les companyies subministradores que no compleixen el procediment establert per la Llei 24/2015 en matèria de pobresa energètica. Segons l’acord, es preveu que les companyies no realitzaran cap tall sense l’informe d’exclusió residencial sol•licitat prèviament als serveis socials municipals. 

Des del Vallès Occidental s’instarà el govern de la Generalitat a desplegar les mesures previstes en aquesta llei. A més, es participarà activament en el Congrés Català de Pobresa Energètica que es realitzarà a Sabadell, el 3 i 4 de novembre d’aquest 2016.
 
Les beques menjador
Els alcaldes i alcaldesses  de la comarca van mostrar també la seva preocupació per les beques menjador. En el marc d'aquest consell d'alcaldes i alcaldesses es va acordar fer arribar a la Conselleria d’Ensenyament del Govern català la seva preocupació per les beques de menjador i reclamar, mitjançant una carta conjunta, que es compleixin els acords presos al Parlament de Catalunya sobre aquests ajuts. Aquesta carta ja s'ha fet arribar, a l'espera d'una resposta.
Al Vallès Occidental, un total de 1.310 sol•licituds han quedat denegades per superar el llindar de la renda tot i estar per sota del llindar del risc de la pobresa.
 
La gestió dels serveis públics, a debat
En la sessió del consell també es va acordar impulsar un debat sobre el model de gestió dels serveis públics a l’administració local valorant la possiblitat de la internacionalització de serveis i de la mancomunació d’aquests entre diferents municipis. L’objectiu és buscar la màxima eficiència dels serveis i recursos públics i la transparència en la despesa.
 
Confecció d’un cens comarcal d’habitatges ocupats
El debat de la situació dels habitatges ocupats també va ser un dels punts debatuts. En aquest àmbit, s’ha acordat la confecció d’un cens comarcal d’habitatges ocupats a partir de les dades que aportin els municipis de la comarca, de manera que es realitzi un Protocol d’Actuació per a aquelles ciutats que no en disposin. Aquest cens completarà el dels pisos buits que ja s’està elaborant.
 
Nou programa d’actuació comarcal
El Consell va aprovar el nou Programa d’Actuació Comarcal 2016-2020, que ara caldrà aprovar definitivament en el proper ple del Consell Comarcal. El document marca les prioritats i les línies d’actuació dels ens comarcal entorn quatre eixos: cohesió i qualitat de vida, desenvolupament econòmic i social, medi ambient i sostenibilitat i eines pel bon govern.