Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze celebra la primera festa Occitano-Catalana

La iniciativa cultural va comptar amb una gran assistència de públic que va omplir la Masia de Can Barra


Sant Quirze celebra la primera festa Occitano-Catalana

El Centre d’Agermanament Occitano-Català (CAOC) va organitzar el passat dissabte 24 de setembre la primera festa cultural d’agermanament Occitano-Català al nostre municipi, en el marc del desè aniversari de l’oficialitat de la llengua occitana a Catalunya.
L'acte va comptar amb una gran assistència de públic que va omplir el celler i els exteriors de la Masia de Can Barra. La jornada va començar a les 19 hores amb una interessant conferència a càrrec del Doctor en Història Medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i per la Universitat de Poitiers, Francesc Rodríguez Bernal. Sota el títol “Occitània, tan a prop i tan lluny”, l’historiador va exposar els lligams culturals, polítics i socials que han unit al llarg del temps Catalunya i Occitània.
En acabar la conferència, els assistents a la festa van gaudir del concert de música occitana que va interpretar el membre del grup Mirabel, Joan Codina Vila, qui va animar el públic a ballar danses tradicionals. La jornada també va comptar amb un adient tast d’olla aranesa ofert pel restaurant El Niu del Mussol.
Els organitzadors de la festa, entre els quals es troba la família santquirzenca Mauri Graells, han valorat molt positivament l’acollida de la iniciativa, i han exposat la voluntat de constituir una entitat local d’agermanament occitano-català, així com d’organitzar una segona edició de la festa.