Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Les normes de gènere qüestionades a través de la cultura

El Servei de Coeducació i Polítiques de gènere inicia a l’octubre diverses activitats entorn la transformació social


Les normes de gènere qüestionades a través de la cultura

La programació del Servei de Coeducació i Polítiques de Gènere per als propers mesos aposta per la cultura com a eina de transformació social. Dues obres de teatre, dos cursos amb l’actriu Gemma Julià, un club de lectura amb la literatura escrita per dones com a protagonista i un taller d’escriptura, són algunes de les activitats destacables.

 
Les activitats de sensibilització, adreçades a tota la ciutadania, començaran el dia 6 d’octubre a La Patronal amb LIMBO, un espectacle de teatre-dansa poètic i transgressor, de la companyia de Les Impuxibles, que aborda l’experiència de la transexualitat i les normes de gènere. L’obra es basa en de l’experiència de persones reals que viuen en primera persona un trànsit de gènere i que formulen i expressen a viva veu el que pensen del trànsit i de la relació amb la idea de gènere de la nostra societat. Així mateix diverses activitats entorn la despatologització de la transexualitat donaran veu a les reivindicacions de les persones trans* i les dificultats amb què es troben en una societat que exclou les identitats de gènere no normatives. 
Ja podeu comprar les entrades per 5€ a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.
 
"3,2,1...zero!"
El 26 de novembre, també a La Patronal, l’espectacle de teatre 3, 2, 1...zero! de la companyia La jarra azul ens ajudarà a reflexionar i entendre, mitjançant la metàfora, el fenomen de la violència masclista, fent un recorregut a través de les diferents fases per les quals passen les dones que es troben en situacions de violència. L’obra serà un dels actes centrals del Dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista.
 
Tallers d'habilitats comunicatives
L’actriu Gemma Julià donarà el tret de sortida als tallers d’apoderament adreçats a dones amb dos tallers d’habilitats comunicatives. Sota el nom L’acció de la paraula, ambdós tallers s’adrecen a dones que vulguin millorar la forma en que es comuniquen, ja sigui en l’àmbit professional, social o personal. El primer, obert a dones de totes les edats, es farà tots els dimarts de 10h a 14h des del 27 de setembre fins al 25 d’octubre al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones. El segon, organitzat conjuntament amb el servei d’Emprenedoria, està adreçat a dones emprenedores i tindrà lloc els dimarts i dijous de 14h a 16:30h del 18 al 27 d’octubre.
 
Entre dones
També al mes d’octubre s’iniciarà, a la Biblioteca, la segona edició del Club de lectura Entre Dones. Conduït per Laura Aparicio, aquest club gira al voltant de la literatura escrita per dones i les temàtiques de gènere abordades per elles; autores com Virginia Woolf, Amy Tan o Ada Castells són algunes de les propostes d’aquesta edició, que tindrà com a tancament, al mes de març, la trobada de les participants amb un autora. 
 
Escriptura creativa
I enllaçant amb l’escriptura, la quirzetenca Laia Prat conduirà una nova edició del taller d’escriptura creativa Una cambra pròpia, aquest cop sota el títol Escriure des de l’experiència, adreçat a totes aquelles dones que vulguin aprendre a escriure relats a partir de l’entorn,  la identitat, la historia, els pensaments i emocions propis, d’una forma literària i 99% experimental.
 
Altres
Durant els propers mesos també es realitzaran tallers de sensibilització adreçats a la ciutadania i a col•lectius específics com alumnat, professorat i famílies, i es donarà continuïtat a altres projectes que ja estan en marxa, com el projecte de coeducació als centres educatius, i als plans d’actuació en igualtat de gènere i en prevenció de la violència masclista.