Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Un total de 1500 persones ja han votat al projecte de Pressupostos Participatius

En deu dies, gairebé el 10% del cens de votants ja ha escollit les propostes que voldrien incorporar al pressupost de l'any vinent


Un total de 1500 persones ja han votat al projecte de Pressupostos Participatius

Un total de 1500 persones han votat en el projecte dels Pressupostos Participatius. Aquesta dada indica que gairebé el 10% del cens de votants (9,51%) ja ha decidit quines propostes volen incorporar al capítol d’inversions del pressupost municipal de l’any vinent. El termini de votacions va iniciar-se el passat 19 de setembre, i en deu dies la xifra de votants ha anat augmentant de manera progressiva amb una mitjana de 90 vots diaris. De fet, enrere queda la primera fita d’arribar al 5% de votants, establerta després d’analitzar els processos participatius similars endegats a altres poblacions. 

Recordem que fins al 3 d’octubre podeu votar les 41 propostes presentades als Pressupostos Participatius. Es tracta d’actuacions en relació a les inversions a realitzar durant l’any 2017 al municipi per un import total de 200.000€. Aquestes iniciatives són fruit de la presentació de propostes de ciutadans i ciutadanes i entitats del municipi que han passat a la fase de votacions després de complir amb els criteris inicials del procés. 
 
D'aquestes, es poden votar una o vàries propostes, tantes com fins que la suma total dels imports dels projectes seleccionats sigui com a màxim 200.000€. Si una proposta votada ja té aquest import, no se'n podran votar més. Igualment també s'admetran les votacions en què la suma no arribi a 200.000€.
 
Com i on es pot votar? 
 
Hi ha dos sistemes per realitzar les votacions. 
Podeu votar en línia a: http://consultes.santquirzevalles.cat/votacions. Recordeu que abans de finalitzar el procés només es pot votar una única vegada.
 
La votació es tanca el dia 3 d'octubre a les 23:59h i els resultats es coneixeran a partir del 10 d'octubre, amb una difusió pública a les 19.30h a la Patronal. A partir del dia 11 es podran consultar per la pàgina web. 
 
 
També podeu votar de manera presencial als següents punts:
 
Oficina d’Atenció Ciutadana
Plaça de la Vila, 1. De dilluns a dijous, de 8.30 a 19 hores i divendres, de 9 a 14 hores.
Centre Cívic Torre Julià, carrer Josep Mitats, 10. De dilluns a dijous, de 15 a 21 hores i divendres de 8.45 a 14 i de 15 a 20 hores.
Casal d’Avis, carrer Pintor Vilapuig, 22. De dilluns a divendres, de 10 a 13 hores i tardes de 17 a 20 hores.
Biblioteca Municipal, de dijous a dissabte de 10.30 a 13.30h i de dilluns a divendres de 15.30 a 21h.
Casa de Cultura Vila Puig, carrer del Pintor Vila Puig, 45. De dilluns a divendres de les 10 a les 14 hores, i tardes de 17 a 20 hores.
 
Taules informatives
Aquests dies l'Ajuntament organitza diverses taules informatives en punts del municipi, des d'on es pot conèixer el projecte i també votar en línia. El proper divendres 30 de setembre hi haurà un punt informatiu a l'escola Onze de Setembre, a les 16.30 h, i al Turonet a les 17 h. 
 
Els requisits per votar són els següents:
Tenir 16 anys o més els dies de les votacions.
Estar empadronat a Sant Quirze del Vallès (cens tancat a 1 de setembre).
Disposar d'un document identificatiu (DNI, Passaport, Targeta de residència o NIE).
 
El cens total de votants és de 15.763 persones.
 
Podeu fer el seguiment a les xarxes socials, mitjançant el hashtag #SQVparticipa