Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Les escoles El Turonet i Lola Anglada estudien de manera pràctica la verema a Can Barra

El GIHSQ ensenya a l'alumnat de 3er i 4art de primària els secrets d’aquesta tradició


Les escoles El Turonet i Lola Anglada estudien de manera pràctica la verema a Can Barra

L’alumnat de 3er i 4art de primària de les escoles El Turonet i Lola Anglada han assistit aquesta setmana a una jornada de verema a Can Barra. El Turonet ho va fer dilluns i l'escola Lola Anglada ho ha fet aquest matí. Es tracta d'una iniciativa organitzada pel Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze, amb el suport de l'Ajuntament, consistent a collir el raïm que es cultiva a la Masia.

Les sessions han començat ben d’hora, a les 9 del matí, amb una sortida a peu fins a Can Barra. Al celler de la masia se’ls ha explicat la història de la verema. A continuació, han pogut collir i conèixer de prop la collita i les millors tècniques per a fer-ho. Membres dels GIHSQ han acompanyat els i les alumnes en aquesta acció, tot responent als seus dubtes i preguntes. 
 
Recordem que Sant Quirze, com altres municipis amb antecedents agrícoles relacionats amb la vinya, ha recuperat una tasca que antigament es feia a cada masia i a cada casa del poble, amb la celebració de la Festa del Most que s’organitza cada dos anys entre els mesos de setembre i octubre. La darrera celebració va ser el setembre 2015 i es van trepitjar 1.500 kg de raïm a la Masia de Can Barra.