Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’Ajuntament presenta al veïnat de Les Fonts el projecte de la plaça Nova

L'actuació millorarà l'espai amb la renovació de diversos elements i també la mobilitat


L’Ajuntament presenta al veïnat de Les Fonts el projecte de la plaça Nova

L’Ajuntament va donar a conèixer ahir el nou projecte de la plaça Nova de Les Fonts, en el marc d’una trobada participativa en aquest espai. Una trentena de veïns i veïnes van participar en la sessió, liderada per l’arquitecte redactor del projecte de l’obra, Manel Sánchez, i amb l’assistència de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i els regidors de l’equip de govern Albert Falgueras i Elena Sabater.

L’actuació contempla delimitar els espais d’esbarjo per edats i ampliar les voreres perimetrals. També es preveu arranjar i retirar les jardineres i els obstacles existents, per tal de millorar la visibilitat i l’accessibilitat a la plaça. El paviment i les grades es repararan i s’hi instal•laran nous jocs infantils. També es millorarà l’enllumenat públic.
La superfície de la plaça s’ampliarà incorporant una part de vial a les voreres, la qual cosa augmentarà l’espai públic d’ombra. A més, la mobilitat es veurà afavorida, donat que hi haurà una plataforma única de pas, un fet que facilita el trajecte escolar i aporta seguretat.
El pressupost inicial del projecte s’incrementarà en 28.000€, ascendint als 128.000€, per tal d’incorporar les propostes del veïnat. 
Recordem que el veïnat ja va participar a la primavera en una sessió oberta per recollir aportacions. En la sessió d’ahir van poder comprovar totes les millores en diferents plànols, així com plantejar els seus dubtes sobre l’execució de l’obra.
L’Ajuntament licitarà properament el projecte, per decidir quina empresa serà l’encarregada de dur-la a terme.