Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Biblioteca acull una nova sessió del Compartir en família centrada en el plor de l'infant

L'equipament inicia les activitats del nou curs amb elevada participació


La Biblioteca acull una nova sessió del Compartir en família centrada en el plor de l'infant

El plor de l’infant ha centrat la sessió del Compartir en família que s’ha celebrat avui a la Biblioteca Municipal. La doula Aida Quer, de l’associació Gurumaji, el poder de la maternitat, ha estat l’encarregada de dirigir l’activitat. Les mares assistents han pogut escoltar, aprendre i compartir experiències, així com resoldre dubtes. 

Un dels consells que s’han apuntat a la sessió ha estat el d’acompanyar en el plor, és a dir, permetre que l’infant plori i s’expressi, però que ho faci al costat de la mare o el pare, de manera que se senti atès. També s’han abordat temàtiques com la recerca de l’espai personal com a mare, les necessitats que això genera, la importància del temps de qualitat o l’aparició del sentiment de culpabilitat per intentar assumir el paper de mares absolutament dedicades. 
La doula Aida Quer ha assessorat les assistents amb bibliografia i relats de referència. Podeu fer-ne seguiment a: compartirelcamiescreixer.blogspot.com.
 
Aquesta activitat forma part del cicle Compartir en família que continua el proper 3 de novembre amb la temàtica “El moviment de l’infant: lliure, dirigit...”. 
La darrera sessió de l’any serà l’1 de desembre amb el títol “Nadal i petits, molt per descobrir”. L’activitat és gratuïta. Per a més informació podeu adreçar-vos a la Biblioteca: 937219547, facebook de la biblioteca i per e-mail a b.st.quirzev@diba.cat
 
Inici del Club de Lectura i altres activitats
La Biblioteca va inaugurar ahir el Club de lectura d’adults amb una elevada participació. Es tracta d’una iniciativa ja consolidada, que per aquest curs 2016-2017 comptarà amb un total de 12 trobades i la lectura de 10 novel•les i passis de pel•lícules. El santquirzenc Jaume Prat és l’encarregat de dirigir-lo.
La santquirzenca Laia Prat va ser l’encarregada d’inaugurar el Club amb el seu llibre “Al revers del tapís”. Prat és antropòloga, professora, lectora i escriptora, i ha estat guardonada amb el XXè Premi Joan Llacuna de la ciutat d’Igualada amb aquest poemari que va presentar ahi, publicat per Viena Edicions.
Els assistents van rebre el llibre “La caverna”, de José Saramago.
Demà, continuen les activitats a la Biblioteca amb l’Hora del conte infantil
La inauguració anirà a càrrec de Rosa Fité i “Contes que fan pessigolles”. Serà a partir de les 18 hores.