Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

La Patronal es va omplir ahir amb l’espectacle Limbo, de la companyia Les Impuxibles

L’obra aborda l’experiència transgènere des de la dansa, la música i la teatralitat


La Patronal es va omplir ahir amb l’espectacle Limbo, de la companyia Les Impuxibles

Un total de 150 persones van assistir ahir a l’espectacle Limbo, de la companyia Les Impuxibles. Amb un esperit poètic, utòpic i transgressor, l’obra s’introdueix de ple en l’experiència transgènere i ens permet accedir al joc de miralls que viu el protagonista, una experiència que posa en evidència l’extrema rigidesa de la nostra cultura de gènere.

Amb Limbo, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha sumat a la reivindicació del Dia internacional d’Acció per la Despatologització Trans.
En un diàleg entre dansa, música i teatralitat, les persones assistents van poder experimentar un viatge a través de les diverses atmosferes sentimentals per les quals transita l’Albert, un noi perdut en el seu limbo incert entre la masculinitat i la feminitat. Una persona que viu en un cos que no vol saber d’etiquetes i en un món heteropatriarcal on les classificacions no són gens proclius a acceptar allò que surt de la norma. L’Albert lluita per entendre’s i reafirmar-se en la seva singularitat.  
L’obra divergeix clarament de la patologització del fet transgènere que la perspectiva biomèdica ha aconseguit instaurar en l’imaginari col•lectiu amb la metàfora del cos equivocat. Tant és així que les persones que s’han atrevit a trencar amb aquesta cultura patriarcal, amb expressions de gènere i orientacions afectives i sexuals diferents a les normatives, han patit històricament la burla, l’assetjament, la repressió i múltiples discriminacions, situacions que es continuen donant en l’actualitat. 
Limbo va donar ahir l’oportunitat de pensar allò trans des d’altres paradigmes i obrir altres debats que ens acompanyin a poder decidir lliurement sobre la nostra identitat i els nostres cossos.
Podeu veure algunes de les fotografies de l'obra en aquest enllaç.