Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Patis lliures de sexisme i discriminació

L’Ajuntament inicia un projecte de transformació d’aquests espais a les escoles


Patis lliures de sexisme i discriminació

Aquest mes d’octubre l’Ajuntament ha començat a treballar el projecte “Per uns patis lliures de sexisme i discriminació”. Es tracta d’una iniciativa que neix amb la voluntat de fomentar la coeducació de manera transversal als centres educatius del municipi. Tot i que ja és un tema que es treballa i es té present des de les escoles, el projecte aposta perquè hi hagi més conciència i visibilitat per part dels diversos agents educatius del municipi. 

En aquest sentit, avui s’ha fet una primera reunió amb els membres del claustre de l’escola Purificació Salas, per explicar el projecte. Aquesta sessió es farà extensiva a tots els claustres de primària. A continuació, es crearan grups motors formats per quatre persones que rebran una formació d’investigació-acció. De fet, hauran d’observar els patis de les escoles i comunicar tot allò que captin a les sessions de formació, de manera que es generi una diagnosi del que passa en aquests espais, tant a nivell de diferències de gènere, com intereseccionals, casos d’assetjament, etc.
Durant el curs 2017-2018 cada escola decidirà si vol participar del procés de transformació els patis. Aquelles que decideixin formar-ne part, comptaran també amb la col•laboració de l’alumnat i les famílies.
Cada vegada són més les escoles i famílies que reclamen l’espai del pati com a veritable espai de convivència i educació en valors. En el moviment físic i en el joc quotidià es reprodueixen jocs sexuals, relacions de poder, actituds que reforcen la definició de les cultures de gènere i les desigualtats entre nois i noies.