Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

La importància de la intel•ligència emocional en l’àmbit professional i personal

El Servei a l’Ocupació ha celebrat avui la primera de les tres sessions que treballen l’equilibri entre raó i emocions


La importància de la intel•ligència emocional en l’àmbit professional i personal

El Servei a l’Ocupació de l’Ajuntament ha organitzat avui la primera de les tres sessions amb el nom: “La intel•ligència emocional t’obres les portes. Les habilitats socials i la gestió emocional marquen la diferència”.  L’objectiu d’aquesta formació és descobrir què és la intel•ligència emocional i incrementar així el nostre autoconeixement, aprenent a gestionar les nostres emocions i facilitant d’aquesta manera la comunicació amb els altres. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La professora i coaching Rosa Sellés Puig ha posat sobre la taula avui  la importància de la intel•ligència emocional no només en l’àmbit personal, sinó també en el professional. Els coneixements no substitueixen les habilitats personals i, segons ha afirmat  Puig, les empreses cada vegada valoren més les persones capaces de fomentar el benestar personal a les empreses, i aconseguir així equips equilibrats, feliços i, per extensió, eficients. La intel•ligència emocional també es fa extensiva a l’escola, on s’aplica de manera continuada en la formació de les noves generacions. El paper dels pares i mares també és essencial, especialment fins als 7 anys, on ensenyar a gestionar les emocions als fills/es té una elevada importància. 
Un altre dels punts de la sessió d’avui s’ha centrat en com s’organitza el nostre cervell, analitzant la part racional respecte l’emocional. Sovint, la part racional condiciona la més instintiva i això genera certs conflictes, i a la inversa. L’objectiu és trobar l’equilibri entre emoció i raó. 
Durant el curs d’avui s’ha projectat un curtmetratge que reflexa els diferents funcionaments del cervell masculí i femení.
 
Els assistents han realitzat també exercicis en grup per tal d’identificar emocions i treballar-les.
Totes aquestes tècniques i coneixements teòrics es poden aplicar també en la recerca de feina, de manera que s’adquireixen algunes habilitats per vèncer pors i afrontar situacions laborals complicades.
Podeu informar-vos sobre futures sessions a: ocupacio@santquirzevalles.cat.
Les properes sessions tindran lloc els dies 19 i 21 d’octubre, al Servei a l’Ocupació (edifici Can Tuset, av. del Vallès 97-99), de 9.15 a 13.15 hores.