Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama

Avui es commemora aquesta jornada per sensiblitzar sobre la malaltia


Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama

Avui es commemora el Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama. La façana de l’Ajuntament de Sant Quirze està presidida avui per una pancarta amb un llaç rosa, amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància que té aquesta malaltia en la societat actual: 1 de cada 8 dones desenvoluparà un càncer de mama al llarg de la seva vida. Malgrat tot, la supervivència a aquest càncer ha millorat en els darrers anys. L’autexploració, les mamografies periòdiques i l’avançament dels tractaments permeten taxes de curació del 90%.

Durant tota la jornada d’avui l’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania llacets rosa, de manera que les persones interessades puguin adquirir-ne un a canvi d’un donatiu. El material l’ha facilitat l’entitat El Far, a qui es dirigirà la recaptació. Es tracta d’una associació de Sabadell sense ànim de lucre que dóna suport emocional, informació amb recursos innovadors i lúdics, per tal d’afavorir el procés de curació. Trobareu més informació a www.somelfar.com.
Recordem que el risc de patir càncer de mama es pot reduir gràcies a la prevenció. Cal seguir aquestes pautes: anar al ginecòleg per a revisions periòdiques; si hi ha antecedents de càncer de mama, consultar l’especialista; fer mamografies periòdicament a partir dels 50 anys; fer exercici físic regularment; portar una dieta equilibrada, rica en fibra isense greixos saturats i evitar el tabac i l’alcohol.