Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Primera reunió de la Comissió Plenària Intermunicipal de Les Fonts

La trobada posa sobre la taula millores al transport públic, la mobilitat i els equipaments


Primera reunió de la Comissió Plenària Intermunicipal de Les Fonts

El centre cívic Torre Julià va acollir ahir la celebració de la Comissió Plenària Intermunicipal de Les Fonts. L’òrgan, presidit per l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, i en aquesta ocasió la regidora delegada de Terrassa, Rosa Maria Ribera, es reuneix dues vegades l’any. Ahir, va ser la primera trobada i, per tant, la constituent.

La Comissió va comptar també amb l’assistència dels membres de la comissió tècnica, un representant de cada grup municipal i una persona de les diferents associacions, entitats i col•lectius de Les Fonts.
La sessió va servir per posar sobre la taula molts aspectes relacionats amb la mobilitat i el transport públic. És el cas de l’accessibilitat a l’estació de FGC de Les Fonts o la unificació tarifària d’aquesta zona. Els dos ajuntaments insisteixen a continuar pressionant la Conselleria perquè es resolguin aquestes problemàtiques, així com la supressió del peatge. 
D’altra banda, ambdues administracions van manifestar el seu interès perquè els usuaris de Sant Quirze que es desplacin en autobús a l’Hospital de Terrassa puguin gaudir de la targeta T-Blanca, amb les mateixes bonificacions que el veïnat de Terrassa.
El transport escolar també va ser un dels punts centrals de la reunió. El torn obert de paraula va girar al voltant de la necessitat de millorar la zonificació de l’escola i l’institut, permetent l’accés al transport públic de l’alumnat dels dos centres, amb independència de la zona on visquin. Els representants de les entitats també van incidir en la necessitat de millorar els equipaments esportius.
També es va consensuar treballar perquè el veïnat de Sant Quirze pugui optar amb la mateixa puntuació a l’escola bressol de Can Parellada, ubicada a la zona de Terrassa. 
 
Finalment, es va acordar que els tècnics dels dos ajuntaments treballaran per millorar la cruïlla de la Mare de Déu del Roser, un punt on els accidents són freqüents i que genera molta inseguretat viària.
El proper plenari d’aquesta comissió es preveu al proper mes d’abril/maig de l’any vinent. Durant aquest període de temps, els tècnics municipals de les dues administracions, així com els representants polítics, treballaran les propostes exposades.