Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

El tractament contra la processionària s'iniciarà el 25 d'octubre

L’actuació es farà amb un producte de tractament biològic i consistirà a fumigar els pins de les zones urbanes


El tractament contra la processionària s'iniciarà el 25 d'octubre

Els propers dies 25 i 26 d’octubre es durà a terme el tractament contra la processionària, consistent en la fumigació dels pins situats en les zones urbanes de titularitat pública.

 
La fumigació es farà en horari diürn el 25 d’octubre de 2016 a les zones properes al bosc: Castelltort, camí de can Corbera, franges de protecció de Vallsuau, Sant Quirze Parc i el Castellet, can Pallars i can Llobateres. Durant les nits del 25 i 26 d’octubre es realitzarà a la resta de zones urbanes amb pins. La matèria que s’utilitzarà per a la fumigació serà el Bacillus thuringiensis Kurstaki al 32% en dosi de 0,5 kg/ha, sense plaça de seguretat. Aquest és un producte de tractament biològic.
 
Durant els darrers anys el control de la plaga s’ha realitzat sense l’ús de plaguicides, amb mitjans biològics i mecànics, com són la instal•lació de trampes de feromones i la retirada manual de bosses de processionària. Però la magnitud important que va experimentar la plaga durant la primavera passada fa necessari fumigar els pins amb el Bacillus, una bactèria que ataca les erugues en els seus primers estadis però que és innocu per a la resta d’espècies inclosa la humana. Per tal que el tractament tingui èxit s’aplica durant la tardor per assegurar que les erugues, encara petites, no es desenvolupin i així es poden evitar les processons característiques durant la primavera.
 
El tractament serà realitzat per l’empresa Fitopatologia i Natura S.L. després de presentar la millor oferta per a la realització del servei per valor de 3.267,00 € IVA inclòs.
 
Per a més informació podeu contactar amb el Servei municipal de Medi Ambient telefònicament o de manera presencial, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores a les oficines de l’avinguda de Pau Casals 72-82, telèfon 937216800 o bé a l’adreça de correu territori@santquirzevalles.cat
 
Consultes mèdiques per intoxicació 24 hores a l’Institut Nacional de Toxicologia al telèfon 915620420.
 
Podeu consultar la relació de zones on es fumigarà en el document relacionat inferior.