Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Les autoritats visiten la nova Oficina Municipal d’Informació al Consumidor

Una exposició sobre consum responsable complementa el nou servei municipal


Les autoritats visiten la nova Oficina  Municipal d’Informació al Consumidor

La diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyades pel regidor de Desenvolupament Econòmic i Local, Àlex Brossa, i per la regidora de Salut Pública, Elena Sabater , van visitar ahir les instal•lacions de la nova Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC). Es tracta d’un servei d’assessorament a la ciutadania en matèria de consum que fins ara oferia la Diputació de Barcelona, a través dels seus serveis tècnics, i que ara s’oferirà des del mateix Ajuntament, com a oficina associada ala Xarxa Local de Consum de la Diputació.
El servei de Consum està situat a l’edifici de Can Tuset (avda. del Vallès, 97-99) i, tot i que es troba en tràmit, les persones consumidores ja es poden adreçar a l’oficina per rebre una atenció directa i personalitzada. L’OMIC ofereix el servei de recepció i tramitació de reclamacions, queixes i denúncies, mediació entre les parts, col•laboració amb la Junta Arbitral de Consum i foment de l’arbitratge, formació i informació en matèria de consum, així com col•laboració amb les associacions de persones consumidores i les entitats relacionades amb consum.
L’horari d’atenció al públic del servei de Consum és de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dimecres de 10.30 a 13.30h, amb cita prèvia, per rebre un assessorament tècnic concret.

Exposició sobre el consum responsable
En relació amb el nou servei de Consum, també ahir a la tarda, les autoritats van inaugurar l’exposició “Lidera el teu consum. Ciutadà actiu, consumidor responsable”, que es pot visitar a la Biblioteca municipal fins al 8 de novembre. La mostra exposa un recull dels drets i deures de les persones consumidores, ja sigui de productes o de serveis, així com una relació de consells útils  per consumir de forma responsable.