Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Els vehicles de la Policia Local compten amb desfibril·ladors mòbils

Tres dels cotxes disposen d'aquests aparells, que també es troben en diferents punts del municipi


Els vehicles de la Policia Local compten amb desfibril·ladors mòbils

Els vehicles de la Policia Local disposen de desfibril•ladors mòbils. Des del mes de setembre tres dels cotxes que fa servir el cos de seguretat local compten amb aquests dispositius de reanimació. Es tracta d’uns aparells de darrera generació, de fàcil ús i preparats per a la seva utilització en qualsevol moment. Aquesta instal•lació se suma a la de un nou aparell als exteriors de la Biblioteca Municipal, també des del mes de setembre. 

La resta de punts on es pot trobar un desfibril•lador són: Parc de les Morisques, centre cívic Torre Julià, poliesportiu Les Fonts, Masia Can Feliu, La Patronal (plaça Anselm Clavé), Casal d’Avis i plaça de l’Ajuntament.
L’empresa que gestiona el seu manteniment és Cardiac Future Idea. Periòdicament realitza revisions i manté els aparells preparats per al seu ús. De fet, es tracta de desfibril•ladors Powerheart G5 Automàtics, que proporcionen informació en temps real sobre el procediment de reanimació, donant instruccions pas a pas per a l’usuari. L’administració de descàrregues és automàtica, de manera que només s’executen en cas d’aturada. 
 
La importància d’una ràpida atenció
 
L’aturada cardíaca sobtada sovint succeeix sense avís previ. Cada any sis milions de persones al món en pateixen una, amb una taxa de supervivència inferior al cinc per cent. En un cas d’aturada, el temps de resposta és crític. Segons els darrers estudis, cada minut que es demora el procés de desfibril•lació, les probabilitats de supervivència de la víctima disminueixen entre un set i un deu per cent. Després dels deu minuts, la taxa de supervivència és nul•la. Per tant, la responsabilitat de les persones presents i l’ús del desfibril•lador és total.