Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

L’Ajuntament inicia la campanya “Jo reciclo” per fomentar la recollida selectiva al comerç local

Entre avui i demà es consulta els negocis sobre com gestionen el reciclatge i què caldria millorar en aquest àmbit


L’Ajuntament inicia la campanya “Jo reciclo” per fomentar la recollida selectiva al comerç local

L’Ajuntament ha iniciat una campanya adreçada al comerç amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de la recollida selectiva als majors generadors de residus orgànics i restes vegetals de Sant Quirze. Mitjançant la consultora Leitat, s’està implementant la iniciativa en una primera fase, que consisteix a diagnosticar quin tipus de reciclatge fan i si el fan correctament. 

A més, per tal d’assegurar l’èxit de la iniciativa, s’estudia en detall els comerços més susceptibles de generar residus de matèria orgànica, i també s’estan analitzant les illes de reciclatge existents al municipi.
Amb aquestes dades, i les que es recullen de manera presencial aquests dies als comerços, preguntant sobre la gestió de residus i recollint suggeriments de millora, es podran plantejar actuacions que satisfacin les expectatives tant dels comerços com de l’Ajuntament. També s’actuarà sobre els punts conflictius i es proposaran solucions en funció de les necessitats de cada un dels sectors. 
Finalment, es preveu dur a terme actuacions al voltant de les infraestructures, amb el subministrament de contenidors nous, propostes d’adaptació de contenidors o canvis de localització. 
Aquesta campanya ha de servir per frenar el descens que s’està produint a Sant Quirze del Vallès, en línia amb tota la comarca, de la recollida selectiva de matèria orgànica. A llarg termini, l’objectiu és que el 60% de la recollida sigui de selectiva, respecte el total de residus sòlids urbans.