Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Ja podeu dipositar les restes vegetals als contenidors instal•lats des d’avui en diferents punts del poble

Es mantindran fins a principis de febrer per cobrir la retirada d’arbres de Nadal


Ja podeu dipositar les restes vegetals als contenidors instal•lats des d’avui en diferents punts del poble

L’Ajuntament ha habilitat, des d’avui, diversos contenidors per a la recollida de restes vegetals. Els contenidors, de caixa oberta,  es mantindran al carrer durant els mesos d’hivern i fins a principis de febrer, per cobrir la temporada d’esporga d’arbrat i arbustos i la retirada d’arbres de Nadal. També s'hi poden dipositar branques que hagin servit de decoració nadalenca. Tant els arbres com les branques han d'estar nets d'elements ornamentals.

 
Els contenidors estan ubicats a les adreces següents:
. Passeig del Ferrocarril
. C/  Avets amb c/ Pins
. Passeig de Can Barra amb c. del Prat
. Rda. d’Arrahona amb av. de Can Pallàs.
. Camí de Can Corbera amb Verge de Montserrat.
 
Recordem que la recollida de restes vegetals es fa també habitualment a la Deixalleria Municipal. Per aquest motiu, si trobeu els contenidors plens, malgrat les buidades són freqüents, podeu portar les restes a la Deixalleria, al c. Menorca s/n., o bé a la deixalleria de Can Casanovas, a la crt. de Gràcia a Manresa, km23.
L’objectiu de la recollida diferenciada de les restes vegetals és reduir els abocaments d’aquest material a la fracció resta, i d’aquesta manera poder reciclar les restes vegetals en una planta de compostatge, juntament amb la fracció orgànica. 
La fracció vegetal es pot gestionar de manera diferenciada, tenint en compte la seva mida:
fracció vegetal de mida petita i tipus no llenyós, que es pot llençar als contenidors marrons per a fracció orgànica.
fracció vegetal de mida gran i tipus llenyós, com les restes d’esporga i arbres i arbustos, que cal llençar als contenidors específics. ja que requereixen una trituració prèvia, que en redueix la seva mida, optimitzant el seu transport i facilitant-ne la seva valorització