Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Castanyada i Halloween per celebrar la festivitat de Tots Sants

La ciutadania podrà gaudir de parades de venda de castanyes, un taller tradicional per aprendre a torrar-les i el túnel del terror dels Diables de Sant Quirze


Castanyada i Halloween per celebrar la festivitat de Tots Sants

Sant Quirze del Vallès celebrarà a finals d’aquest mes d’octubre la Festa de la Castanyada. Els centres educatius organitzaran com és habitual diverses activitats perquè els nens i les nenes gaudeixin d’aquesta tradició catalana. D’altra banda, algunes entitats del poble realitzaran tot un seguit d'iniciatives que van des de la celebració típica de la Castanyada a d’altres que tenen a veure més amb el Halloween nord-americà.

Taller per aprendre a torrar castanyes i moniatos

El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès organitza, com es tradició, un taller per aprendre a torrar castanyes adreçat als nens i les nenes. Aquest taller és gratuït i tindrà lloc el dimarts 1 de novembre, d’11 a 13 hores, a la rambla de Lluís Companys, just davant de la porta d’entrada del Parc de les Morisques. Aquest acte compta amb la col•laboració de Fruites i Verdures el Mas, Fruites i Verdures K la Sita , que aporten les castanyes i els moniatos, i Lossum-Niu del Mussol, que ensenyaran com torrar-los de forma tradicional.

Corraló Diabòlic
Els Diables de Sant Quirze duran a terme un passadís del terror el dilluns 31 d’octubre al corraló (entrada per carrer Pintor Vila-Puig). El preu per participar-hi és de 2,5€ i es faran grups de 6 persones per accedir-hi i passar-s’ho bé amb els ensurts dels diables del poble. L'activitat tindrà lloc a partir de les 17.30 hores i s’allargarà fins a les onze de la nit.

Parades de venda de castanyes
Diverses entitats instal•laran als carrers de Sant Quirze parades de venda de castanyes, moniatos i dolços. Les trobareu des de divendres 28 d’octubre a la tarda fins al dimarts 1 de novembre en diferents horaris a la rambla de Lluís Companys.