Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

El dret al refugi centra una nova edició de la Setmana Solidària

Del 14 al 20 de novembre es reflexionarà sobre les problemàtiques que pateixen les persones refugiades


El dret al refugi centra una nova edició de la Setmana Solidària

Sant Quirze organitza una nova edició de la Setmana Solidària del 14 al 20 de novembre, impulsada per la Mesa de Cooperació. Amb el lema “El dret al refugi”, la iniciativa aborda la situació de les persones refugiades, tractant experiències de voluntariat i cooperació, i creant espais per a la reflexió. 

La inauguració tindrà lloc el proper dia 14, a càrrec de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras. La taula rodona “Refugiats a Europa. Moviments i voluntariat”, amb la participació d’Assemblies of God World Missions i Creu Roja, obrirà la jornada a les 19 h a la Casa de Cultura Vila Puig. 
Una altra jornada que girarà al voltant del voluntariat serà la de dimarts 15 al Canya Jove. Els joves a partir de 16 anys podran conèixer de prop les vivències de persones que han fet voluntariat a l’estranger. Serà a partir de les 19.30 hores.
 
Música i cinema
La música i el cinema també acompanyaran la setmana. Dijous 17 La Plataforma Ajudem els Refugiats organitzarà el recital musical: Poemes des del refugi, a les 21 h. a la Biblioteca Municipal. Diverses persones del municipi realitzaran la lectura de poemes amb aquesta temàtica, acompanyats de la música d’artistes locals i de la projecció de “Syria: before the rain”, produïda i editada per Pere Manrique.
Divendres, i gràcies a la participació de Sodepau, l’oenegé Hèlia i Health Work Comités tindrà lloc el cinefòrum “Diaries”, a les 20 h a La Patronal. La pel•lícula tracta sobre les formes d’opressió a Gaza que pateixen tres noies que viuen en aquest territori i pateixen l’ocupació israeliana i l’autoritat religiosa.
 
Activitats per als més petits
Diumenge dia 20, com ja és tradicional, tindrà lloc el Mercat solidari de joguines i contes infantils de segona mà. L’escenari de la proposta és el Parc de les Morisques, d’11 a 14 hores. De fet, entre el 4 i el 16 de novembre diferents punts del poble recolliran aquests materials.
Els més petits també podran gaudir el mateix diumenge a la tarda del teatre: “Maravillas en el país de las miserias”, a càrrec de la companyia Átikus. La proposta forma part de la programació estable de Rialles Sant Quirze, entitat que aportarà un 10% de la recaptació a projectes de solidaritat. L’obra s’adreça a infants a partir de 8 anys. El preu és de 6€, i per amics de Rialles, 5€.
Finalment, cal remarcar que entre el 14 i el 18 de novembre les escoles del municipi duran a terme diversos tallers de sensibilització sobre les persones refugiades i la situació que pateixen. Els centres també organitzen la lectura del manifest sobre el dret dels infants al refugi, que prepara l’alumnat de secundària.
 
Un somni fet realitat
Del 14 de novembre al 16 de desembre es podrà veure l’exposició “Clínica a San Juan la Laguna (Guatemala)” a la Biblioteca Municipal. La mostra l’organitza la Fundació Quetzal, que presenta mitjançant un recull de fotografies el somni fet realitat del poble San Juan la Laguna: una clínica per als seus habitants.
 
Trobareu el programa detallat per activitats, aquí.