Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Comença el termini per sol·licitar subvencions a projectes promoguts per entitats

L’Ajuntament destina més de 80.000€ a subvencionar els projectes de les entitats i els esportistes locals


Comença el termini per sol·licitar subvencions a projectes promoguts per entitats

Avui s’ha obert el termini de sol•licitud de subvencions per als projectes promoguts per les entitats culturals, juvenils, veïnals, gent gran, esportives, de coeducació, desenvolupament local i esportistes locals de Sant Quirze del Vallès. 

La presentació de la sol•licitud i la documentació requerida es podran presentar presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o bé via electrònica des d’avui i fins al 25 de novembre. 
La informació del tràmit per a la presentació de l’ajut així com els documents requerits els trobareu en aquest enllaç.  
 
El passat 25 d’octubre, la Junta de Govern Local va aprovar les bases reguladores particulars d’aquesta convocatòria, que compta amb un pressupost de més de 81.000 euros. 
 
Novetats
Enguany, les subvencions es destinaran a projectes i activitats endegades per les entitats i no a la totalitat de l’exercici econòmic d’aquestes. Aquest canvi rau en què moltes associacions es trobaven amb què, en presentar la justificació, declaraven beneficis anuals. La llei de subvencions marca que les administracions no poden subvencionar activitats que obtinguin beneficis i, en cas que n’hi hagi, s’obliga a retornar-lo. Davant d’aquest fet, moltes entitats es trobaven que la seva bona gestió anual es veia castigada amb la devolució dels seus beneficis. És per això que, enguany, les subvencions es destinaran a projectes i activitats concrets. 
Una altra de les novetats és que les entitats sol•licitants podran demanar una subvenció anual per a la realització de dos projectes. D’altra banda, també s’incorpora a les bases el fet que l’Ajuntament pugui subvencionar més del 50% del cost de l’activitat sempre i quan es tracti d’un projecte de gran interès públic i social. Fins ara, la subvenció no podia excedir el 50% del total del projecte presentat i es feia justificar el doble de l’import rebut.
 
Compromís social de les entitats beneficiàries
L’Ajuntament demana que totes les entitats beneficiàries de les subvencions realitzin una acció a favor de la igualtat de gènere o que participin en alguna acció organitzada pel propi consistori a tal efecte. En el moment de sol•licitar la subvenció, l’entitat haurà d’especificar si necessitarà el suport de l’Ajuntament per portar-la a terme i en què consistirà aquesta acció, que pot incloure’ls en alguna de les següents línies: potenciació de la coeducació, accions que trenquin els estereotips sexistes, prevenció i sensibilització davant la violència masclista, sensibilització i implicació davant de la diversitat de gènere i sexual o accions que fomentin la presència paritària de dones i homes en els espais de responsabilitat i presa de decisions. A més a més, l’Ajuntament demana que totes les entitats beneficiàries de les subvencions facin un ús de llenguatge no sexista en els materials de les seves campanyes per tal conscienciar la població en aquest àmbit.