Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

La indústria 4.0 debat sobre el seu futur en el marc del Simpòsium celebrat ahir

Més de 100 inscrits en una sessió d'intercanvi d'experiències i reflexions sobre els propers reptes


La indústria 4.0 debat sobre el seu futur en el marc del Simpòsium celebrat ahir

Més de 100 empreses industrials van trobar-se ahir en el marc del Simpòsium 4.0 organitzat pel Servei de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sant Quirze a l’edifici del Barcelona Moda Centre. 

El regidor de Desenvolupament Econòmic i Local de Sant Quirze, Àlex Brossa, i el seu homònim a Barberà, Pere Pubill, van ser els encarregats d’inaugurar la sessió, centrada en els reptes i les moltes oportunitats que ofereix el format 4.0, així com els primers passos que poden fer les empreses industrials per beneficiar-se’n.
Segons que va manifestar ahir el regidor Àlex Brossa, “el present i futur que ens espera ens diu que ja no n’hi ha prou amb la digitalització, sinó que hem de ser capaços de mecanitzar processos escalables basats en informació en temps real, és a dir, entrar al món de la indústria 4.0. El repte és majúscul però partim amb una bona posició de sortida. Disposem d’una indústria capdavantera per fer-ho.” 
La iniciativa ha estat organitzada conjuntament pels dos ajuntaments, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Experts de diferents sectors, com Marc Segura, director de la divisió Discrete Automation and Motion i director de la Unitat de Robòtica d’ABB España; Iván Portas, responsable d’iniciatives estratègiques de la divisió d’indústria Tecnalia; Joaquín Pérez, director general de Tircantabria, o Magí Galindo, coordinador de Recerca del Centre Tecnològic Leitat, van donar una visió global sobre la indústria 4.0. A continuació, es van organitzar taules de treball, una dinàmica molt ben valorada pels assistents, i des d’on van sorgir reptes i es van aportar solucions a les diferents realitats que viuen aquestes empreses. 
Algunes de les empreses participants a la sessió ja s’han emplaçat per a futures trobades que els permeti endegar una col•laboració conjunta. 
Un dels elements centrals de la sessió van ser les demostracions en directe o showrooms. Es van poder veure les tasques que desenvolupen robots intel•ligents com el Yumi d’ABB Robotics; una impressora 3D de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica que fabrica peces industrials, o l’armari/magatzem intel•ligent de Würth, que gestiona el subministrament de materials, detectant les mancances i proveïnt l’empresa en el temps correcte, evitant així alteracions en la producció.
 
International Virtual Fair; industrial innovation 4.0
El simpòsium forma part de les activitats de la Fira Virtual d’Innovació Indústria 4.0 que comença el proper dia 1 de novembre i que estarà activa fins al 30 del mateix mes. Es tracta d’una iniciativa innovadora dedicada al nou model d’indústria, centrat en les fàbriques intel•ligents i en una visió de la fabricació informatitzada, amb tots els processos interconnectats per l’anomenada “Internet de les coses” (IOT). La Fira permetrà, a partir d’una plataforma tecnològica creada en exclusiva per a l’ocasió, que els participants d’arreu del món coneguin, interactuïn i generin relacions comercials entre ells. Els participants disposaran en un espai virtual d’un estand personalitzat amb vídeos d’informació comercial de la seva companyia, 10 comptes de xat on poder interactuar i accés exclusiu a tots els contactes que es recullin durant l’esdeveniment.
Les empreses interessades poden inscriure's a: www.feriainnovacionsindustrial.com.