Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova inicialment les Ordenances Fiscals de 2017

El Consistori va aprovar per unanimitat els preus públics de l'Escola d'Adults que es mantenen respecte el curs passat


El Ple aprova inicialment les Ordenances Fiscals de 2017

El Ple municipal, reunit ahir en sessió ordinària, va aprovar inicialment les ordenances fiscals per a l’exercici 2017, amb els vots a favor de l’equip de govern, Junts per Sant Quirze-ERC-AM i ICV, l’abstenció del PSC i els vots en contra de Ciutadans i de Convergència.
La portaveu del PSC, Sílvia Peralta, va motivar l’abstenció del seu grup per la incorporació a les ordenances de dues propostes realitzades pel PSC i per la voluntat de l’equip de govern d’estudiar-ne dues més per incorporar l’any vinent. Per la seva banda, Convergència i Ciutadans van manifestar no compartir la proposta d’Ordenances Fiscals de 2017, i van expressar el malestar per la manca de temps per treballar les propostes.
D’altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat la proposta d’oferta formativa i de preus públics de l’Escola Municipal d’Adults L’Olivera pel curs 2016-2017, la qual ha mantingut els preus del curs passat. També el Consistori va votar per unanimitat el reconeixement al personal de l’Ajuntament que s’ha jubilat durant el 2016, així com del personal que ha celebrat 25 anys de prestació de serveis a la ciutadania.
Sol•licitud de caducitat d’expedients urbanístics
Dos punts de l’ordre del dia que van crear debat van ser la sol•licitud a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona de la caducitat dels expedients de Modificació Puntual del Pla General d’Ordenació de l’àmbit UA-6 Sotavia i del Pla de Millora Urbana del mateix àmbit, així com de l’àmbit discontinu UA-13 de l’avinguda Egara-ronda Arraona, que fa referència al terreny de l’empresa Cobega.
Ambdós punts van ser aprovats amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze-ERC-AM i ICV, i amb els vots en contra dels grups de Convergència, PSC i Ciutadans. Tant l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, com el tinent d’Alcaldia de l’àrea de Territori i Medi Ambient, Francesc Fernández, van manifestar que la sol•licitud de caducitat dels expedients urbanístics responen, principalment, a l’aprovació de l’expedient de redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per Sant Quirze, al qual s’analitzarà detalladament la situació urbanística d’aquestes dues zones, i comptarà amb la participació ciutadana que decidirà el seu futur.
Mocions
-    Moció consensuada en junta de Portaveus d’elaboració d’una ordenança de façanes. Aprovada per unanimitat
-    Moció consensuada pels grups municipals de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV i Convergència, de suport al referéndum i al procés constituent. Aprovada amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV i Convergència. Vots en contra: PSC i C’s.
-    Moció consensuada pels grups municipals de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV i Convergència, per la defensa del dret de les dones al treball en igualtat d’oportunitats. Aprovada amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV i Convergència. Abstencions: PSC i C’s.
-    Moció consensuada pels grups Municipals de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV, Convergència i PSC, en suport a la iniciativa ciutadana per un salari digne “Anem a mil”. Aprovada amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV, Convergència i PSC. Abstencions: C’s.
-    Moció consensuada pels grups municipals de Junts per Sant Quirze-ERC-AM, ICV i PSC en defensa de l’autonomia de la gent gran. Aprovada per unanimitat.
-    Moció consensuada per Convergència i ICV, de suport al Desenvolupament de l’Agència Tributària de Catalunya i pel Manteniment de l’estructura territorial. Es va retirar.
 

Podeu veure la sessió ordinària del Ple d'octubre

Podeu escoltar la sessió ordinària del Ple d'octubre