Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L’Ajuntament i PIMEC signen un conveni de col•laboració per desenvolupar amb èxit la continuïtat a l’empresa familiar

L’acord promou el projecte Relleu generacional per planificar la successió


L’Ajuntament i PIMEC signen un conveni de col•laboració per desenvolupar amb èxit la continuïtat a l’empresa familiar

L’Ajuntament de Sant Quirze i PIMEC, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, han signat avui un conveni de col•laboració pel projecte Relleu Generacional. 

El regidor de Desenvolupament Econòmic i local, Àlex Brossa, i el president de la delegació Pimec Vallès Occidental, Francesc Elias, han estat els encarregats de materialitzar avui aquest acord entre ambdues institucions.
L’objectiu d’aquest conveni és desenvolupar el projecte Relleu Generacional, dirigit a assegurar la continuïtat de l’empresa familiar. L’Ajuntament incorporarà aquest programa al catàleg de Serveis a l’Empresa i en farà difusió. Per la seva part, Pimec facilitarà a l’Ajuntament tot el suport i informació necessària per al seu desenvolupament, així com un descompte del 75% en el cost del programa a les empreses derivades des del servei d’empresa de l’Ajuntament.
 
Relleu generacional
El projecte consisteix a oferir un acompanyament per realitzar una anàlisi de la situació de l’empresa i dissenyar així un pla per assegurar la continuïtat i executar les accions que calgui de manera personalitzada. La proposta es dirigeix a empreses familiars, en procés o amb intenció de canvi generacional, i amb 10 treballadors o més.
Recordem que més del 80% de les empreses de Catalunya són familiars i, segons Pimec, aquesta vinculació a la propietat sovint genera tants beneficis com dificultats. De fet, més d’un 60% de les empreses familiars es troben en situació d’alt risc a causa de la no planificació de la successió, la qual cosa afecta la seva viabilitat i el seu posicionament davant proveïdors, clients i entitats finançadores.