Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Compartir en Família : "El moviment de l'infant"

La Biblioteca ha acollit avui una nova sessió d'aquestes trobades on mares i pares comparteixen experiències i neguits


Compartir en Família : "El moviment de l'infant"

La sala d’actes de la Biblioteca Municipal ha tornat avui a omplir-se de mares amb infants petits per gaudir d’una nova sessió del “Compartir en Família”. En aquesta ocasió, el taller s’ha centrat en “El moviment de l’infant”. Una oportunitat per parlar del moviment lliure o dirigit, les millors tècniques per fomentar-lo i com controlar-lo.

Recordem que aquestes propostes s’adrecen a famílies embarassades, amb nadons, primerenques o no, on compartir experiències de criança, dubtes i neguits. La doula Aida Quer, de l’”Associació Gurumaji, el poder de la maternitat”  és l’encarregada de dirigir-les.
Durant el matí d’avui les assistents han abordat també altres temes com ara l’alimentació i els neguits que genera el pas d’una textura a una altra. Una posada en comú de situacions que preocupen i, també, de consells, que fan d’aquestes transicions moments menys estressants. En aquest sentit, Aida Quer ha aconsellat compartir amb els nadons els moments a taula, en la mesura del possible, i donar-los un temps perquè experimentin amb els nous menjars, gustos, textures, etc.
Finalment, i en un altre ordre de temes, les mares han compartit experiències sobre l’adaptació a l’escola, la importància del professorat i la seva sensibilitat, i la capacitat d’aquests professionals per empatitzar.
 
Properes sessions
El Nadal centrarà la propera sessió del “Compartir en família”. Serà el proper 1 de desembre i s’està estudiant organitzar-la en dues trobades, una al matí i una altra a la tarda. Properament us informarem al respecte. 
També, per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a la Biblioteca Municipal: 937219547, o per correu electrònic a: b.st.quirze@diba.cat.