Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze participa en el 1r Congrés Català de Pobresa Energètica

El dies 3 i 4 de novembre s’ha celebrat a la Fira de Sabadell una jornada per reflexionar sobre la problemàtica de la vulnerabilitat energètica


Sant Quirze participa en el 1r Congrés Català de Pobresa Energètica

Sant Quirze ha participat en el 1er Congrés Català de Pobresa Energètica, una primera jornada  que pretén ser un espai de reflexió sobre la pobresa energètica. Personal tècnic de l’Ajuntament ha assistit al Congrés, que posa de manifest les dificultats de moltes llars catalanes per poder mantenir unes temperatures adequades durant les èpoques més fredes de l’any. Segons dades de l’IDESCAT, un 10,9% de les llars a Catalunya pateix aquesta insuficiència energètica, xifra que s’ha duplicat des del 2008, any que va esclatar la crisi econòmica. 

Aquest context és el que ha motivat la creació d’aquesta jornada on hi participen més de 90 ponents, especialistes en la matèria, que mitjançant taules rodones, tallers representatius de problemes tècnics, i jornades de debat i reflexió, pretenen arribar a solucions pràctiques entorn a aquest problema. 

 
El Congrés parteix de tres pilars fonamentals: el primer és la necessitat de resoldre la pobresa energètica més enllà dels serveis socials; el segon pretén avançar cap al reconeixement de l’energia com a dret; i l’últim, potenciar un nou model energètic flexible al context actual. 
 
La característica d’aquesta jornada està sent la voluntat d’implicar a totes les àrees de la vida quotidiana en aquesta problemàtica; des de resoldre com tracta el periodisme la temàtica fins a la posada en marxa de noves iniciatives municipals. 
 
Sabadell, l’escenari d’aquest Congrés, ja ha posat en marxa un procediment per sancionar a aquelles companyies de subministrament que no compleixin el protocol específic per a famílies vulnerables energèticament. 
 
El Congrés es donarà per acabat amb una publicació en què es recolliran totes aquelles propostes i solucions per resoldre aquesta problemàtica a Catalunya.