Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Neteja de clavegueram als carrers Ficus i Badabadoc

L'Ajuntament realitza aquesta feina rutinària per prevenir possibles embussaments


Neteja de clavegueram als carrers Ficus i Badabadoc
L’Ajuntament està executant les neteges de la xarxa de clavegueram del carrer Ficus i del carrer Badabadoc, ubicats a Sant Quirze Parc. L’empresa Hidrotec s’està encarregant d’aquestes tasques, que ja van iniciar-se ahir. Els espais afectats estan degudament senyalitzats, i comporten restriccions de trànsit. 
L’actuació respon a la voluntat d’investigar sobre l’estat de les xarxes de serveis: clavegueram, aigua i gas. Un procés rutinari i habitual però necessari per comprovar l’estat de les escomeses i les possibles fuites d’aigua. A més, la neteja serveix per desembussar de sorra el clavegueram i facilitar el seu drenatge.
 
Atenció amb les tovalloletes humides
Recordem que per mantenir un clavegueram en bon estat, la ciutadania pot col•laborar evitant algunes actuacions imprudents. És el cas de les tovalloletes humides. És totalment desaconsellable llençar-les pel vàter. És una pràctica molt estesa perquè les empreses de neteja de canonades diuen que 8 de cada 10 serveis que fan són per embussos a les canonades provocats per l'acumulació de tovalloletes humides. L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat xifres a aquest fet i ha calculat que el consum creixent de tovalloletes i el fet que molta gent decideixi llençar-les pel vàter i no al contenidor gris del rebuig -tot i que no són biodegradables- pot arribar a generar un cost addicional de 150.000 euros a l’any en els sistemes de sanejament de les ciutats amb més de 200.000 habitants.