Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres

La Generalitat anuncia l’ampliació de la C-58 entre Terrassa i Sabadell

El departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte que es posarà en marxa el 2017


La Generalitat anuncia l’ampliació de la C-58 entre Terrassa i Sabadell

Ja s’han iniciat els tràmits per fer realitat un nou carril a l’autopista C-58 en el tram entre Terrassa i Sabadell. El pla, que es preveu que tindrà un cost de 35 milions d’euros, té com a objectiu principal ampliar a un tercer carril el recorregut entre aquestes dues ciutats. 

Actualment la C-58 és un dels corredors més transitats a Catalunya. Diàriament circulen més de 160.000 vehicles i uns 54.000 pel tram de Terrassa. Aquesta xifra és la que ha portat al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a la redacció d’un projecte que té com a objectiu prolongar aquesta calçada lateral. 
 
L’objectiu és posar fi a les retencions que es produeixen entre els municipis de Sant Quirze del Vallès i Sabadell i entre el tram de Sabadell sud i la B-30. Les retencions es produeixen precisament en els trams on la calçada només disposa de dos carrils, i no de tres com actualment ja existeix entre Sabadell i Barcelona. 
 
Tot i que encara no hi ha el calendari d’actuacions establert, la Generalitat ha posat com a data límit el final de l’any 2017 perquè les obres estiguin finalitzades. Aquesta ampliació ha estat demanada en moltes ocasions per diferents ajuntaments, entitats i ciutadans afectats per les aglomeracions diàries en aquest tram.