Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze s’unirà aquest diumenge a La Marató de TV3 amb activitats per a tots els públics

L’escola Purificació Salas ja ha recaptat 1.100 euros per al projecte solidari


Sant Quirze s’unirà aquest diumenge a La Marató de TV3 amb activitats per a tots els públics

Sant Quirze es sumarà aquest diumenge 19 de desembre al miler d’activitats populars que es realitzen arreu de Catalunya per donar suport a La Marató de TV3, que aquest any, en la seva dinovena edició, girarà al voltant de les lesions medul•lars i cerebrals adquirides, que solen produir-se per accidents de trànsit o laborals i afecten el sistema nerviós central, la medul•la espinal o el cervell. Les lesions poden concretar-se en pèrdues de mobilitat i sensibilitat o dificultats per parlar i raonar, entre d’altres. Amb l’objectiu de col•laborar en la recerca científica sobre aquestes malalties, l’Ajuntament ha programat al llarg de tot el diumenge diferents activitats com concerts o actes infantils, entre d’altres.

Per iniciar la jornada, la Masia de Can Barra acollirà, a les 11, un concert de l’Escola Municipal de Música, a càrrec del grup Macro Bombo. A la mateixa hora començarà, al centre cívic Torre Julià, una xocolatada acompanyada d’un espectacle de contes nadalencs de la companyia Lapsus que, a més d’explicats, seran il•lustrats.
També a les 11,  a la part de l'amfiteatre del Parc de les Morisques tindrà lloc una exhibició i realització d'una pancarta a càrrec de dos graffiters locals relacionada amb les malalties neuronals i  promoguda des del Canya Jove.

A les 12 prendrà el relleu el Parc de Les Morisques amb la Gimcana de les Neurones i altres activitats infantils. A la mateixa hora, els i les alumnes del gimnàs Montserrat Creus oferiran a La Patronal una exhibició esportiva en honor a La Marató. Ja a la tarda, la coral Amics per Sempre protagonitzarà una actuació musical de playback al Casal d’Avis que començarà a les 17 hores. Finalment, a les 19 hores, el quartet masculí Voices Club interpretarà a La Patronal grans èxits de les dècades dels 70, 80 i 90. Els fons que es recullin a les diferents activitats del dia es destinaran al projecte solidari de la televisió pública catalana.

Fira Solidària

De moment, l’escola quirzetenca Purificació Salas Xandri ja ha posat el seu gra de sorra per col•laborar amb La Marató, a través de la Fira Solidària de Santa Llúcia del passat dissabte, que ha recaptat prop de 2.000 euros gràcies a les manualitats nadalenques que van elaborar tots els alumnes, a les famílies que les van adquirir a un preu d’entre 6 i 10 euros i a la xocolatada organitzada per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Mentre que la meitat dels diners recaptats, 1.100 euros aproximadament, anirà a parar al projecte solidari de la televisió pública catalana, l’altra meitat anirà dirigida a un projecte educatiu a Yurimaguas (Perú). Segons Jose Manuel González, cap d'estudis de l'escola de primària, "les famílies acudeixen massivament perquè és una fira que ja té molta tradició" i que, a més, fa veure els nens i les nenes que la seva feina té un resultat i una utilitat finals.

L’objectiu de La Marató, a banda de recaptar diners per afavorir la investigació de malalties que encara no tenen solució, és promoure la conscienciació ciutadana i el coneixement científic. Per aconseguir-ho, TV3 emet un programa de 15 hores de durada que enguany estaran conduïdes pel presentador Albert Om. La iniciativa compta amb el suport del voluntariat i amb donacions per tal d’igualar els resultats d’edicions anteriors, com per exemple la de l’any passat, que va recaptar 7.120.569 euros per a la investigació de malalties minoritàries.