Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Millora el transport públic entre Sant Quirze i Sabadell, amb la incorporació de noves parades, autobusos accessibles i tarifa integrada

Les millores es posaran en marxa a partir del 3 de gener de 2011


Millora el transport públic entre Sant Quirze i Sabadell, amb la incorporació de noves parades, autobusos accessibles i tarifa integrada

Els ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Sabadell, i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya han acordat renovar i millorar la línia interurbana que comunica ambdues poblacions.

Les millores en el servei es posaran en marxa a partir del proper dia 3 de gener, i consistiran en incrementar el nombre de parades, afegint-ne tres de noves, així com també es substituiran tots els vehicles actuals per vehicles adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Una altra millora molt important serà que els usuaris podran utilitzar els abonaments integrats de l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) de l’àrea de Barcelona, però també, i  com a novetat, els viatgers podran utilitzar tot el ventall de títols propis del servei de transport urbà de Sabadell (bitllet senzill, T-10, carnet mensual, carnet mensual jove), que són més barats.
Aquestes millores s’incorporen en el nou marc de gestió del servei, que passarà a ser gestionat per l’empresa Transport Urbà de Sabadell (TUS), concessionària a la ciutat veïna, i que incorporarà el seu equip mòbil a la línia.
Des de l’inici d’aquest mandat, l’equip de govern municipal de Sant Quirze del Vallès (CiU-PSC) ha tingut com a prioritat la millora del transport públic i les connexions amb els municipis del voltant i amb Barcelona. En aquesta línia, ja es van produir dues millores importants, com són la posada en marxa de la línia interurbana que comunica Les Fonts de Sant Quirze, l’Hospital de Terrassa i el centre del municipi, així com també l’increment en la periodicitat dels convois de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
De fet, segons que ha manifestat el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, “aquesta millora en el transport públic arriba després de negociacions intenses que hem realitzat en aquest mandat amb l’objectiu de millorar el servei de transport públic dins de Sant Quirze i en la connexió i itineraris dins de Sabadell. Amb el nou servei reforcem la mobilitat dels nostres ciutadans i ciutadanes, amb connexions intermodals amb preu integrat i un únic bitllet, de tal manera que  afavorim la comunicació amb  Sabadell, però també a nivell local, comarcal i metropolità. Així, en aquests darrers anys també hem reforçat el transport públic amb noves marquesines i parades, amb millor senyalització, amb més connexions, i ara ho fem amb l’element que faltava: millors vehicles, més parades, tarifes integrades i, en definitiva, millor servei. Es tracta, sens dubte, d’una gran millora. I vull agrair la tasca realitzada per la regidora de l’àrea de Via Pública, així com els nostres tècnics, que han treballat molt en aquest objectiu, així com també la bona predisposició de la resta d’administracions, Ajuntament de Sabadell i Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per fer realitat aquest acord”.
 
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha manifestat que “com Alcaldessa sempre he tingut molt clar que la millora del transport públic era una necessitat vital pels quirzetencs i les quirzetenques. Havíem de millorar la mobilitat interna – i amb aquestes millores ho aconseguim – però també la connexió amb altres municipis. Som en una àrea magnífica, en una comarca capdavantera, i al costat de municipis molt potents com Sant Cugat, Terrassa i Sabadell, i ben aprop de Barcelona, per la qual cosa és imprescindible una bona comunicació  i connexió, i per això en aquest mandat hem treballat moltes millores en transport públic. Han estat molts mesos de negociació, però ara, finalment, podem dir que començarem l’any amb un molt millor servei. Podríem dir que, aquest any, “els reis ens portaran nous autobusos”. I això serà així gràcies a la molt bona feina realitzada.”
 
En les properes setmanes el Ple de l’Ajuntament de Sabadell aprovarà la modificació del servei, per incorporar aquesta nova línia entre Sabadell i Sant Quirze del Vallès, i ambdós ajuntaments signaran un conveni de gestió de la nova línia.