Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Actes amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Tallers, espectacles i propostes reivindicatives centren la programació d'enguany


Actes amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

L’Ajuntament de Sant Quirze organitza una sèrie d’activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el proper 25 de novembre.

Els actes comencen dimarts 22 de novembre amb el taller: Prou sexisme, fem el nostre rap. Es tracta d’una sessió per donar a conèixer els processos de creació musical. Abans, es realitzarà un debat sobre les qüestions més problemàtiques de la cultura del rap i el hip hop. Serà a càrrec del grup de música trap feministra LAS VVITCH, que busca donar resposta al masclisme imperant en aquest nou gènere musical que triomfa entre el jovent.
El taller tindrà lloc al centre cívic Torre Julià de Les Fonts, de 17 a 20 hores.
Un altre dels tallers programats serà el del dia 24: Desenmascarant els micromasclismes quotidians. Es tracta d’identificar una sèrie de pràctiques i comportaments quotidians que inclouen petits abusos i violència contra les dones, a càrrec de l’associació Candela. La sessió tindrà lloc al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones, de 18.30 a 20.30 hores.
 
L’acte central es desenvoluparà el 25 de novembre, amb la lectura del manifest institucional a les 12 hores a la plaça de l’Ajuntament. A la tarda la Masia Can Barra acollirà la performance “Que no et tallin les ales”, creada per l’assignatura de plàstica de l’INS Sant Quirze. L’alumnat col•locarà garlandes d’ocells que hauran dibuixat com a símbol d’alliberament amb frases i clams contra la violència masclista. Durant l’activitat també es farà la lectura del manifest i s’oferirà un refrigeri als i les participants.
 
El proper dia 26 de novembre la façana de la Patronal serà l’escenari on es projectarà un vídeo reivindicatiu contra la violència masclista. També es llegirà el manifest. L’acte començarà a les 17.30 hores.
A continuació, tindrà lloc l’espectacle “3, 2, 1…ZERO”, un recorregut de diferents dones que es troben en violència de gènere. Es tracta d’una obra per fer-nos pensar i reflexionar al voltant d’aquesta problemàtica. Serà a partir de les 18 hores.
 
Finalment, cal remarcar que durant aquest mes la jove artista santquirzenca Flors Armella Izard treballarà un mural per posar de manifest el rebuig i el compromís del poble envers les violències masclistes. El mural està situat a l’avinguda Pau Casals, darrere del Casal d’Avis.
 
L’alumnat de 3er d’ESO i el professorat de l’INS Sant Quirze realitzaran tallers de prevenció de violència masclista, del 24 al 28 d’octubre.
Els instituts Sant Quirze i Salas Xandri proposaran petites dinàmiques avui i el proper 23 de novembre per treballar la violència de gènere.
 
Trobareu més informació i el programa detallat en el document inferior relacionat.