Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar Social

Sant Quirze participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El 22 de novembre a les 18:00h s’impartirà al Casal d’Avis un taller per aprendre a fer sabó i es repartiran imants educatius per les escoles


Sant Quirze participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

 Un total de 15 municipis del Vallès Occidental se sumen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre. Concretament, des de Sant Quirze es vol conscienciar a la població de la importància del reciclatge i la reutilització mitjançant un taller que utilitzarà oli usat per crear càpsules de sabó. També es repartirà a les escoles un imant desplegable per la nevera el qual explica els residus que han d’anar a cada contenidor. 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’emmarca dins d’una iniciativa general europea de conscienciació i sensibilització sobre la importància del reciclatge. També vol donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. 
 
Altres activitats que es faran a la comarca són l’acció Recooperem, “El menjar no és per llençar” la qual pretén prevenir el malbaratament alimentari a les escoles i a casa. També és destacable la participació de molts restaurants i bars, els quals ja disposen de nous materials per oferir als clients la possibilitat d’emportar-se el menjar i la beguda que no es puguin acabar a l’establiment. Durant tota la setmana també es faran xerrades sobre compostatge a diferents municipis així com jocs per a públics familiars  per aprendre a separar els residus.