Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Setmana Solidària ha recaptat més de 2.000 euros per a les persones refugiades

El Mercat solidari de joguines i contes de segona mà va comptar ahir amb una gran afluència de visitants


La Setmana Solidària ha recaptat més de 2.000 euros per a les persones refugiades

La nova edició de la Setmana Solidària, celebrada del 14 al 20 de novembre, ha recaptat més de 2.100 euros per a les persones refugiades. La Mesa de Cooperació ha impulsat aquesta iniciativa amb el lema “El dret al refugi”, per abordar la situació de les persones que conviuen amb aquesta problemàtica, incloent els voluntaris i els cooperants.

La reflexió ha estat l’element central de les diferents iniciatives organitzades, des de la taula rodona “Refugiats a Europa, moviments i voluntariats”, que donava el tret de sortida el passat 14 de novembre, a espais per a la música i el cinema, de la mà de La Plataforma Ajudem els Refugiats i el recital musical “Poemes des del refugi”. De fet, aquesta activitat, celebrada a la Biblioteca el 17 de novembre va recaptar més de 400 euros.
La pel•lícula “Diaries”, projectada el dia 18, va abordar situacions com la de l’opressió a Gaza que pateixen les dones, gràcies a la participació de Sodepau, l’oenegé Hèlia i Health Work Comités.
Un dels esdeveniments amb més afluència de públic va ser el tradicional Mercat solidari de joguines i contes infantils de segona mà, celebrat el dia 20. El Parc de les Morisques va ser l’escenari on es van instal•lar les paradetes, recaudant més de 1.700 euros.
Els més petits també van poder gaudir el mateix diumenge a la tarda del teatre: “Maravillas en el país de las miserias”, a càrrec de la companyia Átikus. La proposta forma part de la programació estable de Rialles Sant Quirze, entitat que va aportar un 10% de la recaptació a projectes de solidaritat. 
 
També cal remarcar que entre el 14 i el 18 de novembre les escoles del municipi han dut a terme diversos tallers de sensibilització sobre les persones refugiades i la situació que pateixen. Els centres també van organitzar la lectura del manifest sobre el dret dels infants al refugi, preparat per l’alumnat de secundària.
 
Un somni fet realitat
Del 14 de novembre al 16 de desembre es podrà veure l’exposició “Clínica a San Juan la Laguna (Guatemala)” a la Biblioteca Municipal. La mostra l’organitza la Fundació Quetzal, que presenta mitjançant un recull de fotografies el somni fet realitat del poble San Juan la Laguna: una clínica per als seus habitants.
 
Podeu veure totes les fotografies de la Setmana Solidària en aquest enllaç, així com el vídeo resum de les activitats aquí.