Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L'oli de cuina usat pot ser la base per elaborar un sabó per a la roba

L'Ajuntament va organitzar ahir aquest taller en el marc de la Setmana Europea de la prevenció de residus


L'oli de cuina usat pot ser la base per elaborar un sabó per a la roba

Una desena de persones van participar ahir al taller per aprendre a fer sabó a partir d’oli vegetal usat. L’Ajuntament ha organitzat aquesta proposta, amb la col•laboració del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Una especialista de l’àmbit va ensenyar els assistents a barrejar aigua, sosa i oli per elaborar un líquid espès que, amb el temps, esdevindrà un bon sabó per rentar la roba. Aquest pas tancaria un bon cicle de gestió de residus, especialment de l’oli de cuina usat, que no s’ha de llençar mai per l’aigüera. Si ho fem podem causar embussos a les canonades de casa nostra i dificultem el procés de depuració de l’aigua residual. A més, contaminem l’entorn, ja que un litre d’oli pot arribar a contaminar un milió de litres d’aigua.
L’activitat s’emmarca en la Setmana Europea de la prevenció de residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre. Una iniciativa que troba els seus orígens fa 3 anys i que es marca com a objectiu realitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. De fet, durant aquesta Setmana es donaran a conèixer estratègies de reducció de residus, accions sostenibles, i comportaments quotidians responsables, entre d’altres. 
L’Ajuntament iniciarà properament una campanya en relació a aquesta Setmana, per tal de millorar la recollida selectiva al municipi. Una iniciativa que se suma a altres projectes com el de la campanya “Jo reciclo”, que fomenta la recollida al comerç local.