Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La presentació dels principals eixos del Pressupost Municipal destaca les actuacions prioritàries

L'acte es va poder seguir en directe i va recollir dubtes i suggeriments de la ciutadania


La presentació dels principals eixos del Pressupost Municipal destaca les actuacions prioritàries

Un centenar de persones van seguir ahir l’acte de presentació del Pressupost Municipal 2017, que va tenir lloc a La Patronal. La sessió va servir per presentar un avantprojecte del pressupost per a l’any vinent. L’objectiu ha estat donar a conèixer els principals criteris que condicionaran el nou pressupost, així com les previsions d’ingressos i despeses del pròxim any, i les inversions que es volen portar a terme.

El pressupost també incorpora els projectes resultants dels Pressupostos Participatius per un import total de 200.000 euros.
 
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i els regidors i regidores de l’equip de govern, van explicar les principals inversions i despeses que inclou el nou pressupost, destacant les actuacions prioritàries.
 
Per àrees, els eixos centrals del pressupost destaquen un augment en l’àmbit de la Participació Ciutadana, en part per la incorporació dels projectes guanyadors del procés de Pressupostos Participatius. També cal remarcar l’increment de pressupost en la millora dels equipaments educatius. Aquests, de fet, comptaran amb una inversió superior als 140.000€. 
També cal remarcar que comptaran amb més dotacions els convenis per a projectes de cooperació i emergències, així com les polítiques de coeducació.
En l’àmbit dels drets socials, i més concretament pel que fa a les despeses dels pisos de caràcter social, aquestes es veuran incrementades en el proper exercici en un 41%.  
Respecte el desenvolupament social i cultural, augmenten els convenis amb entitats esportives, i també amb les entitats culturals.
Destaca també l’increment de l’àrea de Mediambient i les inversions en aquest sentit com la neteja i reparació de Can Ponsich, així com en l'àmbit del Territori.
El Pressupost també contempla importants inversions com les millores d’enllumenat públic mitjançant contractació o la pavimentació dels carrers de Castelltort.
 
La presentació també va servir per explicar què és un pressupost, com s’estructura, de quina manera es desenvolupa la seva creació des de l’inici fins a l’aprovació final.
Al final de la sessió els assistents van poder consultar dubtes i fer suggeriments.
Aquesta presentació marcarà els eixos principals que serviran per elaborar el document final que es presentarà a aprovació en el marc d’un ple extraordinari.
 
Podeu veure l’acte de presentació d’ahir en aquest enllaç.