Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple de l'Ajuntament aprova una nova ordenança d'ocupació de vies i espais públics

La sessió ordinària de novembre va reconèixer també el naixement de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Quirze


El ple de l'Ajuntament aprova una nova ordenança d'ocupació de vies i espais públics

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir de manera inicial l’ordenança municipal d’ocupació de les vies i els espais públics. L’actual ordenança va entrar en vigor el maig de 2008. En els darrers anys, al municipi s’ha incrementat de manera significativa el nombre d’activitats dutes a terme als espais públics; una circumstància que ha generat la necessitat de crear aquesta nova ordenança amb canvis i millores. L’ordenança regula les vies, els espais públics, les intal•lacions, els equipaments i el mobiliari urbà relacionat amb les activitats que s’hi desenvolupen. En la nova proposta hi han intervingut diversos serveis tècnics de l’Ajuntament, treballant-la de manera transversal. L’estudi ha contemplat supòsits d’ús especial com terrasses i vetlladors, taulells, talls de carrers o casetes de venda ocasional d’articles, entre d’altres. El punt va comptar amb el suport de Junts i ICV, i les abstencions del PSC i CiU.

El ple també va aprovar ahir per unanimitat la proposta de reconeixement de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Quirze. L’entitat desenvoluparà tasques com: la coordinació del voluntariat en termes de protecció civil, l’impuls de la participació ciutadana, la sensibilització de la població sobre riscos al municipi, la realització d’activitats formatives i divulgatives i el suport a l’administració en l’elaboració, implementació i manteniment de plans de protecció civil. 
Finalment, l’ordre del dia també incorporava tres punts en relació a  la caducitat de l’expedient de modificació puntual del PGO, de diferents articles, del sector de Can Canals, i del de Can Cobera per a la instal•lació d’una planta de revalorització de residus no perillosos. Els tres van ser aprovats amb el suport de l’equip de govern.
Mocions
Pel que fa a les mocions, el sentit del vot va ser el següent:
. Moció presentada per Ciutadans, sobre la responsabilitat i el manteniment de l’educació infantil de 0 a 3. Aprovada amb els vots a favor: Ciutadans i PSC. En contra: Junts per Sant Quirze. Abstencions: ICV, CiU
. Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, en defensa de la titularitat catalana de les vies que es construeixen al Vallès.  Moció aprovada amb els vots a favor de Junts i ICV. En contra: Ciutadans i PSC. Abstencions: CiU.
.. Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, de suport a les institucions i càrrecs electes investigats per actuacions relacionades amb el procés sobiranista. Aprovada amb els vots a favor de Junts, ICV, i CiU. Vots en contra: Ciutadans. Abstencions: PSC.
. Moció presentada per PSC-CP, per l’adhesió al manifest de les dones juristes contra la supressió de determinats jutjats de violència sobre la dona a Catalunya. Aprovada per unanimitat.
. Moció presentada pel PSC-CP, de suport a les Oficines Liquidadores. Aprovada per unanimitat.
. També es va aprovar per unanimitat i com a punt sobrevingut la moció presentada pel PSC “Per un Premi Dona Sant Quirze sense discriminacions”.
 
Podeu escoltar la retransmissió del Ple realitzada per Ràdio Sant Quirze o veure el vídeo de la sessió plenària a continuació: