Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze diu prou a la violència masclista

El municipi ha viscut amb intensitat els actes amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones


Sant Quirze diu prou a la violència masclista

La commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones ha tornat a generar diverses activitats per sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica. L’Ajuntament ha organitzat diversos actes, del 22 al 26 de novembre, posant de manifest el rebuig als atacs masclistes.

El taller “Prou sexisme, fem el nostre rap”, obria la programació el dia 22, a càrrec del grup de música trap feminista LASVVITCH, format per la Gala i el Ricardo. Els dos joves artistes busquen donar resposta al masclisme imperant en aquest nou gènere musical que triomfa entre el jovent.
Les activitats de commemoració van continuar el dia 24 amb el taller “Desemmascarant els micromasclismes quotidians”, una jornada de reflexió i prevenció dels diferents mecanismes d’actuació en la violència masclista. L’associació Candela va ser l’encarregada de dirigir la sessió, amb l’objectiu de detectar les eines individuals i col•lectives per prevenir i afrontar comportaments quotidians que inclouen petits abusos i violències contra les dones.
El dia 25 al matí, la Plaça de la Vila va concentrar la lectura del manifest institucional. La tarda va estar marcada per l’espectacle cultural “Que no et tallin les ales”,  protagonitzat pels alumnes de l’Institut de Sant Quirze. 
Les activitats van seguir fins al dissabte 26. La Patronal va ser l’espai escollit per projectar un vídeo reivindicatiu i llegir de nou el manifest. A continuació, va tenir lloc l’obra de teatre: “3,2,1.. Zero”; una clara exposició de la cruel realitat de la violència masclista.
Els instituts del municipi han participat activament en la campanya, amb l’organització de tallers de prevenció i dinàmiques de grup, en col•laboració amb el Servei de Joventut Canya Jove.