Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Sant Quirze participa en el projecte de Territoris en simbiosi

La iniciativa, acordada amb altres municipis, pretén potenciar l'activitat econòmica de les empreses i millorar la seva eficiència


Sant Quirze participa en el projecte de Territoris en simbiosi
Els ajuntaments de Sant Quirze, Sabadell i Barberà han acordat col•laborar en el desenvolupament de diferents activitats en el marc del programa “Territoris en simbiosi: Polígons d’activitat econòmica”. La Junta de Govern Local va aprovar ahir aquest conveni, que té com a objectiu millorar la eficiència en l’ús dels recursos de les empreses a partir d’aquest objectiu de simbiosi.
La simbiosi és una estratègia empresarial que busca millorar l’eficiència en l’ús dels recursos i, per tant, reduir costos i augmentar beneficis tot aprofitant sinèrgies entre empreses (de qualsevol sector de negoci) mitjançant l’intercanvi de materials, energia i aigua, compartint actius, medis logístics i experiència.
 
La simbiosi industrial pretén traslladar al món empresarial el funcionament dels ecosistemes naturals. Partint d’una concepció sistèmica dels entorns industrials (polígons, parcs empresarials, vivers d’empreses), les operacions de simbiosi interrelacionen els agents que en formen part i exploten les sinergies existents a fi de reduir els costos dels processos de producció i minimitzar la generació de residus.
 
Aquest conveni estableix que, a partir d’un pla de treball i una subvenció de la Diputació de Barcelona per més de 50.000 euros, els ens sol•licitants treballaran diferents accions. D’una banda, faran prospeccions empresarials per seguir cercant oportunitats de simbiosi industrial entre les empreses, així com tasques centrades en l’assessorament tècnic especialitzat en aquelles empreses amb potencial de desenvolupar aquestes accions. També es programaran tallers, trobades entre empreses del territori i altres agents perquè es coneguin i puguin casar oferta i demanda. En la mateixa línia, s’aprofitaran les eines i els recursos existents per desenvolupar i dinamitzar les dades i accions de les empreses detectades i es faran accions formatives organitzades per la Diputació de Barcelona.
A Sant Quirze, cinc empreses han estat valorades per detectar aquestes sinèrgies: Huayi Compressor Barcelona, Moldiplast, Carinsa, Avery Dennison, ACS Recycling i Europochette.
Una comissió de seguiment vetllarà pel compliment del conveni, integrada de manera paritària per membres dels tres ajuntaments. 
 
Els propers dies es podrà veure a l’edifici de Can Tuset una exposició sobre aquest projecte. La mostra anirà itinerant per les empreses participants.