Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Concentració del món local en suport a Carme Forcadell

Demà a les 20h es convoca la ciutadania a la plaça de la Vila per llegir un manifest en suport a la presidenta del Parlament


Concentració del món local en suport a Carme Forcadell

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium cultural (OC) impulsen el manifest «El Parlament som tots» (llegir manifest complet). Aquest manifest es llegirà davant de molts ajuntaments catalans, el dijous, 15 de desembre, per donar suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, CarmeForcadell, la vigília de la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès un debat parlamentari entorn del procés d’independència de Catalunya. L’Ajuntament de Sant Quirze convoca tothom que vulgui participar a la plaça de la Vila la jornada de demà a les 20 hores, per assistir a la lectura d’aquest document.

Aquest manifest diu un no a la «judicialització de la política» i vol ser un clam en defensa de la «democràcia, de les institucions i dels representants legítims del poble» encarnats per la segona màxima autoritat del país. També es denuncia que s’estan utilitzant els tribunals «per a impedir el debat polític al Parlament» i es defensa que un referèndum és «la solució de més alt consens en els sistemes democràtics avançats, per a acordar les grans decisions de futur». En el manifest es dóna el suport «a tots els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat, en més de 400 expedients judicials, per haver exercit legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir».
El divendres, 16 de desembre, alcaldes i altres representants electes acompanyaran a Carme Forcadell en la seva declaració davant el tribunal. Càrrecs electes aniran amb la presidenta del Parlament des de la seu de la cambra fins davant de la seu d’aquest tribunal de la justícia espanyola.

Sant Quirze per la Independència organitza un autocar per anar a la concentració a favor de Carme Forcadell

Divendres 16, a les 9:00 del matí, Carme Forcadell declararà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Està prevista una gran concentració a favor seu, amb la presència de diputats i càrrecs electes. El TSJC està a Barcelona, al passeig Lluís Companys, 14-16. Sant Quirze per la Independència organitza un autocar per anar-hi des de Sant Quirze. Sortirà a les 7.45 hores del Parc de les Morisques i tornarà quan acabi la declaració. Si esteu interessats o interessades en anar-hi en autocar, cliqueu al següent enllaç.