Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La ciutadania es concentra a la plaça de la Vila en suport a Carme Forcadell

La presidenta del Parlament declara avui davant el Tribunal Superior de Justícia per haver permès un debat sobre la independència


La ciutadania es concentra a la plaça de la Vila en suport a Carme Forcadell

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir a la plaça de la Vila per donar suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, la vigília de la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Avui està citada per declarar sobre haver permès un debat parlamentari entorn del procés d’independència de Catalunya. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium cultural (OC) han estat els encarregats d’impulsar el manifest que es va llegir ahir a Sant Quirze i a molts municipis de Catalunya: «El Parlament som tots» (llegir manifest complet). 

 
Aquest manifest diu un no a la «judicialització de la política» i vol ser un clam en defensa de la «democràcia, de les institucions i dels representants legítims del poble» encarnats per la segona màxima autoritat del país. També es denuncia que s’estan utilitzant els tribunals «per a impedir el debat polític al Parlament» i es defensa que un referèndum és «la solució de més alt consens en els sistemes democràtics avançats, per a acordar les grans decisions de futur». En el manifest es dóna el suport «a tots els càrrecs electes i institucionals que estan amenaçats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat, en més de 400 expedients judicials, per haver exercit legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir».
 
Avui, alcaldes i altres representants electes han acompanyat Carme Forcadell en la seva declaració davant el Tribunal.