Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Es preveuen fortes ratxes de vent a partir d'aquest dilluns al migdia

L’entrada de vent de component Nord i Est afectarà, bàsicament, les comarques del litoral i pre-litoral de Barcelona i Girona


Es preveuen fortes ratxes de vent a partir d'aquest dilluns al migdia

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns 19 de desembre s'esperen fortes ratxes devent a partir del migdia. L’entrada de vent de component Nord i Est afectarà, bàsicament, les comarques del litoral i pre-litoral de Barcelona i Girona. El fenomen s’accentuarà a partir de mitjanit de dilluns, que es quan s’esperen les majors ratxes de vent a Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme. Per aquest motiu, és recomanable que la població segueixi els següents consells:

 
A casa
Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 
 
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
 
Si heu de conduir
Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
 
Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
 
Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
 
Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
 
Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
 
Si feu una activitat de lleure
Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.