Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Una jornada formativa reuneix per primera vegada delegades i delegats d’ESO

L'alumnat dels dos instituts de Sant Quirze va compartir un espai de reflexió sobre el rol i tasques que desenvolupa


Una jornada formativa reuneix per primera vegada delegades i delegats d’ESO

El servei de Joventut va organitzar el passat divendres 16 de desembre la primera trobada d’estudiants delegats i delegades de primer cicle d’ESO de l’Institut Sant Quirze i de l’Institut Salas i Xandri. Una trentena de joves es van donar cita a la Masia de Can Barra per participar en la jornada formativa a càrrec de l’entitat Marges, la qual compta amb una àmplia experiència en el camp de la participació juvenil. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha fet possible la trobada entre alumnat dels dos instituts, a través de la figura dels delegats i delegades de classe, per fomentar la participació i la cohesió del jovent de Sant Quirze.

L’alcaldessa Elisabeth Oliveras va donar la benvinguda a l’alumnat i va aprofitar per posar en valor la seva tasca com a delegats i delegades i encoratjar-los per continuar participant de forma activa al poble i seguir compromesos amb allò que els envolta.

Durant la formació es van realitzar diverses dinàmiques amb metodologia democràtica i propostes innovadores, i es van facilitar  eines i coneixements entorn al rol i a les tasques de delegats i delegades. També es va tractar sobre les diverses formes de participació,  tant als centres educatius com a l’entorn de Sant Quirze. La jornada va esdevenir un espai de reflexió i relació entre joves, i van sorgir propostes d’accions per dur a terme com a col•lectiu en benefici de la població jove del municipi.

El jovent participant va compartir un dinar de germanor que va finalitzar amb una dinàmica de grup on es van recollir les reflexions i ítems de resum de la jornada.