Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El cap de setmana a SQV

Activitats i consells per a uns dies de baixes temperatures


El cap de setmana a SQV

El cap de setmana a Sant Quirze es presenta tranquil, malgrat hi ha alternatives per passar una mica millor les baixes temperatures. 

Marató de Donants de Sang

D’una banda, i com a activitat solidària, recordar-vos que avui comença la Marató de Donants de Sang. Es tracta d’una iniciativa del Banc de Sang per augmentar les reserves, de manera que quedi garantit l’abastament. Les donacions comencen avui i s’allargaran fins al 20 de gener, a les capitals de província. En el cas dels santquirzencs i les santquirzenques, podeu fer-ho a Barcelona, o bé esperar-vos a la jornada de donació de sang programada per al proper dia 3 de febrer a la tarda, al Centre d’Atenció Primària.
Trobareu més informació sobre la marató al web del Banc de Sang: www.maratodonants.cat.
 
Sortida amb Els Caminantes de Les Fonts
 
Els Caminantes de Les Fonts continuen la ruta Matagalls-Montserrat, amb la segona etapa, des del Coll Formic fins a Aiguafreda. Serà el proper diumenge dia 15 de gener, i la cita és a les 8 hores a la porta de l'Església. Més informació en aquest enllaç.
 
Teatre al Casal d'Avis
 
Aquesta tarda teniu una cita amb el teatre al Casal d’Avis. A les 17.15h podreu gaudir de la proposta Madam Verdux. Es tracta de la història d’una dona vídua en set ocasions! No us ho perdeu!
 
Hora del Conte : "Contes contats i cantats"
La Biblioteca Municipal acull avui l’Hora del Conte: “Contes contats i cantats”, a càrrec d’Alícia Molina. Descobreix els desitjos que amaga la Lluna en aquestes històries fetes per ser contades i cantades. Aquesta és una sessió de paraules, música i moviment perquè els contes estan vius quan els posem veu i s’escapen per la punta de la llengua, dels dits i, fins i tot, per la planta dels peus.
La sessió començarà a les 18 hores. 
 
 
Consells per al fred
 
El fred i el vent seran els protagonistes del cap de setmana. El Cecat avisa de la situació de prealerta per fortes ventades. Davant d’aquesta previsió, cal seguir alguns consells que ens faran sentir millor, i que tenen en compte elements de seguretat:
  • Eviteu els canvis sobtats de temperatura.
  • En dies d’onada de fred, eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.
  • Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.
  • Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants i bufanda. Eviteu l’entrada d’aire fred directa als pulmons. 
  • No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.
  • Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, si feu esforços físics intensos correu el perill de patir una lesió.
  • Vigileu amb els aparells de calefacció: 
  • Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió.

Trobareu més informació a l'agenda municipal.