Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'escultura de la Dona apareix trencada a causa d'un acte vandàlic

La figura serà reparada i es tornarà a col·locar al parc de les Morisques


L'escultura de la Dona apareix trencada a causa d'un acte vandàlic

Aquest cap de setmana s'ha produït el segon acte vandàlic en 2 mesos contra la figura de la Dona de Sant Quirze, ubicada al parc de les Morisques. Segons l'informe de la Policia Local, la figura va aparèixer la nit de divendres trencada, suposadament, a causa d’un cop fort que la va fer caure al terra.

L'escultura, realitzada en bronze i de 2,5 metres d’alçada, és obra de l'artista Jaume Casas i va ser inaugurada l'any 2004. Des d’aleshores, l’escultura ha esdevingut símbol de la Dona al municipi. Fins i tot, és la figura que reprodueix el guardó que es lliura amb motiu del premi Dona de Sant Quirze, en el marc dels actes de celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 
 
Aquesta ha estat la segona agressió en el darrer trimestre. La primera va tenir lloc el passat mes de novembre quan l’escultura va aparèixer amb pintades. L'Ajuntament condemna aquest tipus d'accions incíviques i més, quan són contra un símbol que vol donar visibilitat al feminisme i als drets de les dones.
 
L'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha manifestat que "la violència contra les dones es materialitza també en actes vandàlics a figures simbòliques com aquesta, que presideix part del parc del nostre poble". 
 
L'Ajuntament preveu tornar a posar la figura el més aviat possible, una vegada l’autor valori els danys i pugui reparar-la totalment.