Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès lliura el Premi Dona 2010 a Anna Maria López

L'acte es va dur a terme ahir dilluns a la Patronal a les 20:30 hores.


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès lliura el Premi Dona 2010 a Anna Maria López

La quirzetenca Anna Maria López ha estat la guardonada amb el Premi Dona 2010. La seva activitat com a regidora a l'Ajuntament de Sant Quirze durant el primer mandat de la democràcia (1979-1983) li ha valgut aquest reconeixement.

L’acte, que va tenir lloc a la Patronal ahir dilluns (20:30 hores), va estar presidit per l’alcaldessa, Montserrat Mundi, acompanyada de la tinent d’Alcaldia i regidora d’Igualtat, Lluïsa Cobo, a més d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament. Mundi va lliurar una reproducció de l’escultura Dona, de l’artista local Jaume Cases, en commemoració del guardó.

Durant l’acte, la regidora Lluïsa Cobo, va llegir un manifest en favor de la igualtat entre homes i dones, i va destacar el paper vertebrador de les institucions en la promoció i impuls de polítiques de gènere. Cobo, ha valorat molt positivament el reconeixement a Anna Maria López “doncs és una mostra de l’impuls i la professionalitat d’una dona que ha sabut combinar la seva vida personal amb la laboral”.

Per la seva part, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, va fer referència a la importància de la conciliació laboral i familiar, “però encara continua sent una dels nostres principals objectius a fomentar, doncs cal aconseguir una convivència més justa i equilibrada i hem de tenir les mateixes oportunitats que els homes”.

La guardonada es va mostrar emocionada pel reconeixement, comentant també el moment polític i personal tan ple que va viure i les dificultats de conciliar “aquests dos móns en aquell moment liderat pels homes”.

La Coral Sarabanda, de la Garriga, van posar el punt i final a l’acte, interpretant alguna de les seves peces.