Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Atenció a la grip: alguns consells per evitar-la o conviure millor amb ella

La baixada de temperatures ha generat un pic d’epidèmia de grip


Atenció a la grip: alguns consells per evitar-la o conviure millor amb ella

La incidència de la grip aquests dies està sent especialment intensa. La meteorologia, amb l’onada de fred i les baixes temperatures, han donat lloc a uns nivells de malalts que es troben al llindar de l’epidèmia. El CAP Sant Quirze recorda que fins el 31 de gener sou a temps de vacunar-vos contra la grip estacional, especialment les persones de 60 anys d’edat o més; persones internades en institucions tancades; adults i nens amb malalties pulmonars, cardiovasculars, metabòliques, renals o hepàtiques cròniques, neuromusculars greus, anèmies o immunosupressió; persones amb obesitat mòrbida i dones embarassades..

També, però, s’aconsella a individus o grups que puguin transmetre la grip a persones d’alt risc: professionals de la salut, treballadors d’institucions sòcio-sanitàries i familiars de persones amb alt risc.
 
A banda de la vacuna, què podem fer per prevenir la grip?
Podem seguir alguns consells, com: tapar-nos el nas i la boca amb un mocador en tossir o esternudar; eviteu tocar-vos els ulls, el nas o la boca; renteu-vos sovint les mans després d’estar en contacte amb un malalt de grip; renteu-vos les mans abans de manipular aliments, menjar o donar de menjar als altres.
 
I si hem agafat la grip, què?
Cal que feu repòs i vigileu l’aparició de signes d’alerta: si teniu dificultat respiratòria o confusió mental, o si després de 4 dies encara teniu febre superior a 38ºC, truqueu al vostre centre de salut. També cal que beveu força líquids i si és possible estigueu-vos en una habitació separada de les àrees comunes del domicili, amb ventilació directa de l’exterior.
 
Més informació en aquest enllaç.