Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’experiència de Simbiosi industrial de Sant Quirze, exemple en una jornada de la Cambra de Comerç de Terrassa

Aquesta iniciativa promou els nous models de negocis dels polígons i l'eficiència en l'ús dels recursos


L’experiència de Simbiosi industrial de Sant Quirze, exemple en una jornada de la Cambra de Comerç de Terrassa

Sant Quirze va participar ahir en la jornada “La Simbiosi Industrial per facilitar l’estalvi de recursos i l’eficiència energètica als polígons d’activitat econòmica”, celebrada a la Cambra de Comerç de Terrassa. L’objectiu de la iniciativa ha estat promoure nous models de negoci en l’entorn dels polígons que, mitjançant la cooperació i la unió de sinèrgies entre les empreses implantades, es beneficien de millores en l’eficiència i l’ús dels recursos tant materials com d’aigua i energia.

La jornada s’emmarca dins del conveni entre el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i les Cambres de comerç catalanes per divulgar i promoure la simbiosi industrial. 
Recordem que els ajuntaments de Sant Quirze, Sabadell i Barberà han acordat col•laborar en el desenvolupament de diferents activitats en el marc del programa “Territoris en simbiosi: Polígons d’activitat econòmica”. Aquest va ser un dels projectes que precisament ahir es van explicar durant la jornada.  El conveni estableix que, a partir d’un pla de treball i una subvenció de la Diputació de Barcelona per més de 50.000 euros, els ens sol•licitants treballaran diferents accions. D’una banda, faran prospeccions empresarials per seguir cercant oportunitats de simbiosi industrial entre les empreses, així com tasques centrades en l’assessorament tècnic especialitzat en aquelles empreses amb potencial de desenvolupar aquestes accions. També es programaran tallers, trobades entre empreses del territori i altres agents perquè es coneguin i puguin casar oferta i demanda. En la mateixa línia, s’aprofitaran les eines i els recursos existents per desenvolupar i dinamitzar les dades i accions de les empreses detectades i es faran accions formatives organitzades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.
A Sant Quirze, sis empreses han estat valorades per detectar aquestes sinèrgies: Huayi Compressor Barcelona, Moldiplast, Carinsa, Avery Dennison, ACS Recycling i Europochette.
Una comissió de seguiment vetlla pel compliment del conveni, integrada de manera paritària per membres dels tres ajuntaments. 
 
La sessió va comptar amb altres ponències divulgatives i d’anàlisi de gestió de recursos, com la política industrial a Catalunya, reptes i oportunitats, estratègies d’impuls o presentació d’experiències.